(警世)一個月通知想提前離職扣代通知金,佢叫我重新寫過份離職申請表,點知從頭計過一個月通知

181 回覆
58 Like 113 Dislike
記得佢漏左補返老強比你你都要追返佢
自己權益黎
大刀會佢
支持樓主,
老實講 你都辭左職 佢咁樣留你 佢唔驚你玩野? 唔小心整壞 整亂啲野佢都有排煩
自己傻閪怪邊個
抵你死
點睇果個經理用獌做頭像?
間公司係咪洗黑錢㗎,報驚先
賓哥
樓豬唔洗驚 你120%贏

我以前有份騎牛工,後尾搵到真真正正想返既工,計好一個月完美銜接舊工同新工,收到offer果日即刻Whatapps舊工個主管,同佢講一個月後唔撈要正式辭職,因為果時WFH所以即時電話+Whatapps+email一式三份通知主管。

後尾主管叫我下星期去寫字樓簽文件正式搞辭職信,因為話要收返正本做紀錄,然後差唔多過左七日我先上去簽,簽果刻我當然寫返當日日期,後尾到睇返舊工份尾糧見出唔足一個月,原來佢當我簽正本果日先計正式辭職,我打去解釋仲話我唔應該亂寫日期,我乜都無講直接搵勞記,一個月唔洗補返份人工比我
我以後唔撚話collar 了依啲野我唔應該插嘴我淨係想而家玩贏眼前呢個撚樣
但係改咗離職時間應該計改果日做通知期開始?
唔知whatsapp 通知改日期係幾時 夠唔夠一個月
多謝師兄既案例,我陣間就會去勞工處
份form啲資料係員工私隱就真
ON9
樓主自己簽名 又改日子 咁咪證據囉

人地WHATSAPP都寫得好清楚
問番樓主自己點解改囉
咁你即刻show你張輕度弱智嘅cap圖比評機會
搞到條曼聯狗雞毛鴨仔血
錢都唔要,咁你無得輸
點證明條友係我一係我去到最後同個撚樣經理講「collar世一啊屌你老母陳撚樣」咁囉
未死
Resign 都re得柒過人,無得救
得個幾千就收皮啦
真,幫唔到幾多
想問無啦啦改咩日期?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞