(警世)一個月通知想提前離職扣代通知金,佢叫我重新寫過份離職申請表,點知從頭計過一個月通知

181 回覆
58 Like 113 Dislike

事源我11月14號寫咗離職申請表交俾ic,之後去到23號我想更改個日期,個撚樣陳經理就叫我,咁要重新寫過份離職申請表,咁嗰日係9日之後,我咪喺寫返嗰日日期11月23號

點知頭先個控制室同我講我自己寫23號,所以由23號開始計。我屌佢老母玩捉字虱,嗰日日期係23號唔通我寫前10幾日咩?咁樣講乜嘢一個月通知期啫,我是旦離職嗰日寫返對上一個月嘅1號咪走得?

錢呢我做唔預追番㗎啦,幾千蚊我留返比個陳經理做帛金啦。我而家要俾人知道佢幾撚仆街玩捉字虱咁撚蠱惑,屌你老母陳經理,世紀服務有限公司
63987581係邊個電話?
所有嘢email 留底是常識吧
自己比位人入喎

我14號嗰時已經交撚左申請表
好似係控制室
大家千萬唔好打去幫叫外賣, 就算你要咁做都唔好用樓主個名
真,所以我唔諗住攞返啲錢,我為啖氣咋嘛
小心俾人告
啲form係公司機密嚟
蠢撚到
咁61178422呢? 你點解要SHOW出黎?
屌無遮咩
勞記啦 計你通知佢果日
唔係張表邊日比
辭職寫信
email
signal whatsapp
留底是常識吧
你冇 我幫你打去通知佢地一聲遮返先
我諗 對方係講緊
你係在職既時候
UPDATE左新既辭職日期
新表你自己填23號就當23號計

應該無架啦
支持樓主玩野 仆街經理 玩撚殘佢都係賠300
樓豬改左最辭返工日,當重新入過辭職信,仲係所有野自己填自己簽名作晒實
錢我唔志在,我本身就係敗家仔

但咁撚樣玩捉字虱你走我數到仆佢個臭街啦
文件上樓主係錯左
但通知方法有好多種
有證據 通知期夠30日就得
以我理解一個月通知期,冇規定要用咩方法通知佢
你14號個WhatsApp記錄已證明左佢收到你既通知,應該由14號開始計起

你之後個封信可以理解係再通知佢多一次,唔代表14號個通知係無效
我坐監都要講,搞大佢囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞