(警世)一個月通知想提前離職扣代通知金,佢叫我重新寫過份離職申請表,點知從頭計過一個月通知

181 回覆
58 Like 113 Dislike
要唔要搵道士幫下手 人哋可能而家跟住你
試下最尾果幾日請病假
係,唔該晒推
合約一個月後要辭職,就要一個月通知
奴供處幫唔幫到手?
我知你唔係串我
可以報勞工處投訴, 勞工處基本上都係幫員工, 唔使收費, 只要你是但whatsapp同佢講+冇主動提出withdraw, 果一個月通知自動生效, 法律野勞工處會幫你搞
我點都揾左先
樓豬on9仔
媽咪麵走咗?
唔係最近先出完書咩?
on9
搵勞工處都會keep呢啲文件做證據啦
民事同刑事兩種玩法
撐你, 年輕人不妨考慮去外面世界闖, 好過幫香港班廢老打工,唔值
正!又多一個月玩嘢金手指模式你懂的
原來係死獌狗
邊間公司咁pk?開名啦,仲學人警世
幫員工 ,笑左

不過有WhatsApp 記錄就無問題啦 扣完直上勞記開file

之後搵下有無再高級既人email
再cc 埋佢 叫佢覆同話開左file ,再無合理解釋 就cc 區議員
真….勁睇唔開 依家變左佢比利是
外國有手有腳都唔會餓死, 生活又自由又寫意, 做乜要留港俾廢老玩
我身份強積金掃盲清潔工
我有責任提你....
你份工由10月1日至到12月1日,已經滿左60日,
僱主有責任就住10月1 日至11月30日呢段日子同你補供強積金

同埋佢用你11月個糧去扣你12月代通知金,對強積金計算5%你個權益係會受損,正確係11月出整個月糧,你再過數返代通知金比公司,否則你11月份個強積金會比公司呃左幾十蚊
求下大家千萬唔好咁做,唔一好叫酒店盆菜、佛跳牆個D,真係唔好!當我求下你地啊!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞