[リトグリ] Little Glee Monster討論區 (4) 第二章始動

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
唔講唔覺
Rolling Rolling Rolling
um……

HELLO NEW DAY
um…..

Umm… 啲歌係咪要就某人..?

估唔到呢兩首都係快歌類..
Rolling 單獨聽um…..
如果成係碟由頭聽,感覺上好d
首歌かれん同ミカ特別多真假聲轉換就真嘅……

不過呢隻碟發覺歌分割冇好以前咁集中係せりまな(麻珠)身上
6個人平均咗
出完碟又有新歌
Rolling Rolling Rolling 我又覺得唔錯,新曲風又幾啱而家新組合
Hello new day 就little glee 拿手曲風,輕快多和音,而接受

但million miles 聽前奏搞錯左好多次以為係love yourself 重新編曲
但live 碟就

Magic! Miyou把聲完全唔啱feel。
manaka ver=動畫版美人魚
新ver = 真人黑人版美人魚
完美miss咗個YouTube live

好似幾正
有少少足跡feel
睇條款係可以,但真人未試過
ミカ又幾得意
https://youtu.be/auDlSUGhOEQ

唔知點解硬係覺得ミカ一路跳一路心諗「乜我唔係入咗個唱歌團嘅咩?啲舞咁Chur嘅」
原來『HELLO NEW DAY』係CM 歌固力果嘅product
咁同youtube直播有咁多pocky 係咪有關係

https://www.thefirsttimes.jp/news/0000260569/

你一講完聽親Million Miles就幻聽咗Love Yourself

Live… 係真… 當日入場聽都覺某啲歌係違和
miyou把聲一入舊體制嘅慢歌就出事, 一下子幫你抽離首歌
magic! 就真係美人魚…

唔係話佢唱得唔好, 但..唔啱feel 就係唔啱feel…
例如WONDER LOVER絕對有feel, 但唔好夾硬叫佢唱某啲舊歌啦

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞