[リトグリ] Little Glee Monster討論區 (4) 第二章始動

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
而家3個新member 加入之後、氣氛上令到其他人感覺到係開心好多有番晒活力、呢排係咁谷曝光率可以話比大家知充滿正能量嘅リトグリis back、
之前由芹奈到manaka嘅問題上面、到剩番3個時候氣氛係有d沉重、
當然せりまな地位係永遠唔會改變、但係暫時黎睇せりまな嘅決定同かれん、まゆ、あさひ嘅決斷可能係對5個人同リトグリ都係一件好事
唔知今年有無聖誕medley聽
無錯
新member加入咗之後真係有番晒2021年前嘅活力

睇得出かれん、MAYU、アサヒ好樂意做姐姐照顧三個妹, 同埋個樣冇咗3個養全家果種攰…

第一章已成美好回憶
第二章又再一次帶活力同歡樂 (ミカスマイル真係好癲)

2023要上到紅白!!!
今次好落本

嚟啦!

また、この配信リリースを記念し、配信日の12月14日17:50頃からLittle Glee MonsterのオフィシャルInsttagramアカウントからのインスタライブ配信を行うことも発表
我… 好似鐘意live 版多d
btw 主歌miyou part難唱到

Live同studio始終有啲分別

感覺:
- 結海把聲係咪想向manaka方向發展? 有幾個位有啲manaka影子 (當然仲有好大距離..)
- miyou把聲係好特別, 但又有啲違和感..唔識點形容..
- ミカ把聲係咪好似已經直接融入咗個團
其實覺得ミカ有芹奈一樣嘅能力、可以將自己溶入咗首歌入面
當然同芹奈比lv仲有一大段差距、係『reunion』首歌入面芹奈簡直係將佢呢個能力發揮到極致
今日有……
2023月曆開始有得賣
歌謠祭前開ig live
FNS歌謠祭
yumi 可能把地聲音域上同manaka 相似 所以有少少manaka feel
唔係好熟聲樂野 不過聽落好似大家發音都有d 鼻音?

miyou 就本身聲底就係帶少少沙啞既husky voice
which is我覺得係佢個陣audition 既其中一個優勢黎
會同其他人個質感唔同係正常
不過把聲有辨認感唔係壞事既 so far聽和音part都夾到

mika 就正常發揮啦 好energetic 好little glee monster
不過join us好似相對少d main vocal part 期待其他歌多d 位發揮

三個新member 各有各好啦我覺得係幾平均
只係studio ver 佢mixing 較細左last chorus 前個和聲chord把聲
明明我聽live 版覺得個度最好J
新衫
好藍
睇見都覺得凍
MAYU果套呢
個MV剪到呢…..
BiSH 夾係リトグリ同Ado中間,d 人講野mean到
笑Q死

BiSH解散為世界貢獻

又諗起佢哋紅白個垃圾表演
https://youtu.be/AEYEdHdEBhU

アサヒ好似小矮人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞