[KPOP] K-POP 2022討論區 (61)

1001 回覆
1 Like 18 Dislike
又一條煩膠
巧聽
首新新歌真係唔識欣賞

trailer 入面個melody 既然係side track 仲要好聽過主打先搞笑

feel my rhythm, Psycho 仲係每日聽緊,點解sm咁多錢唔做返差唔多既sampling 歌 ,晒咗red velvet
寒國人聽歌呀
idol可唔可以唔好打咁多填充,有時真係越打越顯老
TWICE已經出道七年了,我相信TWICE早就不在意音源和銷量這種虛無縹緲的商業成績了。 Between 1&2 命中註定就是一張集藝術與愛心的公益救濟專輯,我個人的評價是藝術大過天。
轉行做youtuber算啦,喺YG歌手只係副業
feel my rhythm 你會聽到首air on the g string 係主軸貫穿成首歌,無咗佢係唔得
但覺得birthday 用藍色狂想曲用得格硬,有少少為sampling 而sampling 嘅感覺
本身好中意藍色狂想曲,覺得好嘥
sm 係唔係依家興sampling 就乜都加下咁
過兩日ITZY又有sample歌

《Cheshire》專輯曲目介紹

《Snowy》是取樣自貝多芬的《給愛麗絲》,以中毒性強烈的聲線傳達既親切又新鮮的感受。

遲咗,俾rv 首bye bye 玩咗先
side track好聽過主打成日都有
Bye bye 好聽好多
算唔算失手
不如你仆落嚟?
Uaena真係小氣,話一話又嬲豬豬
我老婆黎
RV:
hit既就係red
唔hit 既就係velvet
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞