原來ps 個controller 咁撚垃圾

194 回覆
71 Like 119 Dislike
又係無限loop, 你覺得xgp 好夠唔等於其他人ok, 叉盒官網骨set都要$6xxx,上星期sony先出過淨機, ps plus而家都特價緊
支援夠係乜
我無同你拗,得你自己high
當然係我自己覺得好啦,唔好買嚟做咩
Xbox大把地方做緊48xx 官網都有。其實你想做咩鳩?
邊有higi同拗,做乜下下都要拗姐,問下傾下姐
我用過360同series x都冇事喎
長插電腦 日日用咁滯
打太鼓左右兩邊唔balance 好辛苦
ps 個十字同啲制平衡先最好打
唔好bqgp 電芯
會漏電汁
https://www.fortress.com.hk/zt/product/xbox-series-x-game-console/p/BP_12094104
fortress淨機 $3880 仲查到有現貨添
$6xxx都唔知係幾時,條傻鳩都唔知邊度睇翻黎
2000年時代,岩岩興解鎖視角同第一身射擊
Sony好有原則一定要十字制控返移動,右Joystick控視角,
全部game都跟無問題,

但後來D game唔夠制用,一定要用埋十字去做功能,
大部份game都夾硬將左Joystick既推左推右夾硬改成功能制,
照舊保留十字制移動,但有少量移藉game已經唔跟

後來D廠無再堅持,
搞到要用反人類既左Joystick做移動,
但呢樣唔係最致命,
由D game要用L3去跑,呢刻就判左PS手制既死刑
要虎口開到咁大仲要向內發力壓L3,
玩幾個鐘,就要用反人類既姿勢壓L3幾千上萬次,真心痴撚線

利申: XBox Elite 2 配轉換器玩PS Game
向內發力壓L3輕輕按一下就得喇喎
插住無事,一藍芽就成日斷
不過, 要震又要錢買呢
GT MH
Elite 2 咪又係set背鍵做L3/R3最方便
Xbox 個制手感好撚正
其實由ps3開始玩多左歐美game之後已經好習慣用x做確認

嚴格黎講應該話兩樣都無問題,可以好自然地日系game用o,歐美game用x
畫質真係差好遠,完全唔接近

但XS真係好抵,2千幾買埋game pass好多野玩

所以我都買左部專for玩game pass大作先用ps5
xbox series x玩apex好順手
反而ps果個好難用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞