原來ps 個controller 咁撚垃圾

194 回覆
71 Like 119 Dislike
電視遙控
日本驚9成はい都係圓型 幅圖亂畫姐
講真習慣左上下磨菇真係用唔返PS掣
PS掣就好似要用力黏住隻菇
xbox可以好輕鬆咁放係手
唯一問題係玩QTE正方三角仲未轉到AB

利申:用過PS1-3先轉會
點習慣都好
佢係高低問題
最舒服一定嗰角度一定係左上右上都係蘑菇
肌肉最放鬆
但係右邊多數要操作唔可以係蘑菇
但係左邊負責控制上下左右咋嘛
咪住先
佢係咪跟左physic畫圖個指引?
你屌elite貴讚ps5原裝平係咪有病
一係就原裝對原裝
一係就elite對edge

何況edge仲貴撚過elite
依家elite 2先$1200 edge $1580

原裝仲衰 xbox黑色microsoft官網賣$389
dualsense行貨最平都要$490
個on9 ps5 手掣用左一年就飄移 佢老母
ching sickball

當年sidewinder個手感真係而家冇手制俾到

by the way其實好想要番當年六制既手制
可惜而家已經唔興
係 左手食指得閒可以用嚟㩒十字制
玩開fps好似ps手制好啲
其實xbox one 同新xbox 個掣手感有乜唔同
Xbox菇係無得輸
Sony手制一向垃鳩圾成日壞買過無數隻,Ps3最後一隻hori用到尾,4見到有廠出Xbox菇制即買
Ps5個制幾好揸,個kick kick下功能幾過癮,坊間出唔到呢個function應該唔會轉了
老實我覺得同ps4差唔多
我由ps3玩fifa唔受控到依家轉會都仲有
不過xbox個十字真係勁唔好用,今代啲制又大聲,夜晚打機會嘈到隔離
利申 屌sony老母臭化閪
好老實XSS係拖累次世代既機型
switch都可以唔出係switch都叫全平台
但全平台唔可以唔包XSS, Xbos要人出XSX就要出埋XSS
上星期任買又唔買然後又話無機
Dual sense 世一
唔慣太快無電?
試過真係返唔到轉頭
最on9係PS5要就返啲鬼佬要用X唔用O做確認
你叫啲東方玩家情何以堪
多數係美版啲game就會XO是否倒轉
早排係ps度玩far cry同assassin's creed,佢老味同樣ubisoft出,一個用O跳確定 X潛行取消,另一個調轉,轉game嗰陣係咁錯制
今時今日仲屌緊要抽先買到機嘅
本身都無心想買㗎啦

為屌而屌嘅人由得佢啦
手感大幅改善
多sensor 多funtion 多掣
唯一缺點係容易污糟
只要仲係用緊potentiometer,死症黎
有啲副廠好似用磁,但個效果好似仲係麻麻
大把東方玩家連登仔轉哂會去XB都無投訴
證明下確認,右Cancel 係無問題
PS5制真係勁撚食電同勁撚"銀"手
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞