良心AA 您問我答 41

1001 回覆
16 Like 4 Dislike
要睇你間3房大唔大,如果本身已經唔大
好多人當佢兩房咁買賣就無所謂

但如果你係正3房改2
一黎唔會有搵2房嘅人買,因為你仲係用3房價賣
但搵3房嘅人,佢買左返黎又要成間大執,有機會要重新拉返電線位

當然宜家買係抵買嘅,你都會住得好爽
跌左1成幾,都應該未得,近鐵其實都係3寶。
同2m + 兩個人90k都係普通人姐,香港要做到又唔係真係咁難的
3房係自住 普通3房貨投資前景唔掂
高質3房户就唔係一般人可負擔
9萬其實唔算好多 特別有小朋友果啲
雖然要還原番三房砌番道牆執執喉管冷氣,應該都係十皮野之內既事,但對於 potential buyer 黎講係一個障礙。
咪玩啦
有錢負擔得起又啱位置就大屋苑啫
銀碼一樣單幢可以揀其他好啲條件
(位置,樓層,樓齡,面積)
而且大把豪宅都係單幢

三改二都係裝修嘅一種,好似改開放式廚房咁

三房話難放,Studio 劏房買咗正儍仔,一至兩房最好,OK?
你豪宅梗係無野啦
但佢講緊洋樓
不過都話大家都係估架啦
從來唔包生仔,只可以當係聽多一個人意見
同埋果時邊個估到宜家會咁
如果日後個買家係預左買返黎大裝嘅,咁你有無三改二對佢地咪無影響囉,反正都係炸左推掉重來

但總有一班客係想即買即用,件貨咪無左呢批客囉
如果3改2,仲要重本裝修嘅
想pricein 入樓價嘅賣,個難度就更高
其實點為止洋樓
通常洋樓響普遍認知都係D
極舊極舊嘅單幢
有電梯嘅洋樓 無電梯嘅唐樓
大擔,夠薑binc樓主
佢都俾人binc
aa黎講佢都算係咁,都俾到d informative的野
AA黎講佢都算係咁
唔係一味唱好叫人買啦買啦
無所謂,響得公眾地方講得嘅野,就預左會俾人永久留底

果時眼見嘅Situation確實係咁嘅推測,但實際環境大家都唔知會點走
確實3-6月個市仲係好旺,係去到7月後,社會開始恐懼加息對樓價影響,之後開始向下

如果我係預言家,我諗我已經退左休,唔洗再做AA
咁你係唔係一個好AA
黑糯米有LP10收樓開箱
中海外識玩呀
不過變左人人搭得,其他屋苑表示多謝曬
咁貴樓仲要搭多程巴士轉地鐵
我估佢哋幾間大發展商夾份攪,唔使求政府批
如果有埋鐵,全維港景應該唔止3萬幾一尺
邊有唱淡唱大半年既AA
我好明顯只係一個想睇業主仆街既大仆街
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞