良心AA 您問我答 41

1001 回覆
16 Like 4 Dislike
唔經唔覺,呢個Post開左已經有一年
承蒙各位巴打嘅信任 厚愛 同支持
無你地,呢個Post唔會行到咁耐

(亦要多謝各位巴絲對我嘅手下留情,我都明白AA響地產台俾人印象好差,仲有一個空間可以俾我同大家交流,要感謝各位巴絲嘅不殺之恩

黎緊一手,會引到市場關注嘅,應該係得大學山同埋朗譽

朗譽話就話即供萬六七起,但其實個價只可以叫做還好
叫做個價未貴到好似kokohill咁趕客
因為佢個地點都唔算特別方便
佢個價想貴都貴唔起

筍同抵就唔關佢事架啦,頂多叫做市價買九龍市區新盤
個人唔反對人買,但亦唔特別推薦
但如果你好想住九龍東市區新樓,買唔起凱匯以上,又唔想入將軍澳,想8-9M買間住得人嘅兩房,佢係你其中一個選擇
(當然,開放式果D納米就邊個掂邊個死

我已經將價單放左去FB專頁,有興趣嘅可以稍移玉步去望下

至於二手,明顯見到近期市場去貨速度快左,但走嘅都係劈價盤多
可以繼續觀望,睇樓嘅繼續睇,鋤價嘅繼續鋤
有逼切置業需要,見到有大劈價嘅
可以考慮出手

但強調呢個moment無必要追價入
同埋可以等,唔係急住入市嘅,可以再睇定小小先

上個Post有野答漏嘅,可以響度問返我
襯新Post,繼續幫細葉榕引流
細葉榕係一個專門幫助香港受逼害人士嘅人道援助慈善信託
宜家佢地不斷都有接收到唔同人士嘅援助申請
響香港日益受壓嘅環境下,好感激仍然有人為左佢地挺身而出,但佢地最近嘅接收捐款數目有所減少,所以每月持續赤字

我深信各位入得黎問買樓諮詢嘅,經濟條件唔會太差
希望你地都可以支持下佢地

如果您有買樓需要,而搵我幫手,首先我好多謝您
如果您本身已經有相熟Agent,想搵多個行內人士拎下意見
我都非常樂意解答您地嘅問題

假如我俾嘅意見有幫到你地,都希望你地將呢份謝意轉化為行動,支持下細葉榕
多多益善,少少無拘

https://instagram.com/banyantreeaid?igshid=YmMyMTA2M2Y=

呢一段將會成為日後每個Post嘅恒常開場
希望每個人,包括我自己,都會努力行多一步
做自己力所能及嘅事
點睇買左Monaco 樓花
果邊都預左要守一段時間先
我諗頭一兩年,果邊都仲係發展期,之後應該會幾好住

同埋我見Henley個租金都收得幾高
我覺得渣Monaco唔會太差

渣維港一號果D,就真係祝佢好運
你幾時買㗎
都開成二萬幾蚊呎
樓主點睇
買咗Novoland 兩房樓花
Novoland冇得輸
唔會點升又唔會跌幾多囉

不過依家六百幾買到yoho同朗屏站
喂屌,咪扮,日日睇你啲樓淡新聞睇到灰。
真,我諗我個度要跌幾十出去
識我既都知我未踩過Novoland
就知novoland係好野
買左唔好諗咁多反正你都要3年先解禁
可能會所個啲真係靚,但我早排屎忽痕實地考察,都真係幾遠下,附近又冇位泊車
都係得閒就睇下樓市,依家700都買到奧運
新地新樓,6球零野,你都估到咩事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞