得罪講句,的士其實真係應該加價

84 回覆
17 Like 309 Dislike
Fake taxi
夜晚8點旺角去北角酒店又唔肯開車
夜晚10點銅鑼灣去天后又屌晒鬼咁

短途真係睇彩數
你開咗Pin 個司機就偷睇唔到目的地
其實根本就喺啲車租貴,加的士錢,佢地照加返車租,不停loop。
我支持你加撚到100蚊起標架
真心 我覺得應該加 重應該要加到開頭40~50 跳錶5蚊 唔好搞乜Q毫子

先講毫子,反正唔撚係4捨5入,個錶就算1毫佢斬收多你1蚊,禁姐係毫子無撚用啦,做乜撚野要扮3.2姐係唔夠4蚊,好抵嫁
當然都有好心司機35.6都收35嘅

個重點嚟啦,係加多啲
我搭的士主要係遲起身,唔想同人迫,夜歸
講到底大部分原因喺以個人問題為主,搞多幾個鬧鐘,早啲訓去解決遲起身
唔想同人迫係土地問題,真心香港禁細,邊度都係人,姐係解決唔到,你話點解要我就呢個世界嘅,fine,你去搭番的士啦
夜歸係無辦法,政府都訓練咗我地2年幾無夜生活,將香港夜夜笙歌嘅特色都改走曬,你有咩藉口要夜歸?睇波搵fd 屋企都有得睇啦

加上,加價佢就一定加嫁啦,係今日定聽日,你ban完唔加過2日咪又嚟囉,所以最好嘅辦法一於加盡佢
到時市民覺得貴唔搭搭少咗唔影響嫁喎,dc9咪又要比車租,加價姐係有乘客需求所以加車租咪都好合理姐
只要一日遊客數量唔增加,本地市民覺得貴唔搭,dc9就覺得係好事嚟,咪自己搞死自己囉
全部都的士狗
繁忙時間太古過海
問撚左幾架都唔接單
短又唔接
長又唔接
屌你老母臭閪的士狗
乞米啦死番去

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞