得罪講句,的士其實真係應該加價

84 回覆
17 Like 309 Dislike
再唔加價真係同做義工冇分別
短途塞成15分鐘車同燈位先3,40蚊,仲要唔係KEEP住有客,車租都去左40蚊/HOUR,再扣埋汽錢同自己時間,等上客時間,真係送同送個客去目的地無分別(幫牌主供埋車)
加上的士司機辛辛苦苦考左個的士牌返黎,又要熟路,又要熟交通例,又隨時唔小心比人扣分,一個唔好彩比大車撞一撞就死撚埋,用生命值硬接,THEY DESERVE BETTER
同埋佢地精通幾國語言,最少識日文英文廣東話普通話
STARIGHT 、FORWARD、崗班WA、ALI加多哥咋E媽士呢D基本野佢地都會識
上至天文下至地理、風火水電土木工程政治經濟都要識少少,有D人好撚鐘意講野架嘛,乜都要UP一餐,唔係成程車會好悶,而家得返D老餅渣的士,再唔加價真係會無人渣的士!
On撚79
我搭Uber 唔撚好?起碼唔洗受你氣
無人逼你做,總之我有俾錢我就要最頂級服務,我撘27蚊都要洗到你盡
同意,支持$500起錶。到時吸埋d大波妹揸的士,佢渣車、我渣波,諗起都扯扯地
加你老味,死DC狗
黃色經濟 圈是一個社會必須的
我唔反對
uber taxi?
環境唔好就減的士租啦,個問題根本就係炒賣的士牌
你加價都無用,你加起標價,車租加。 的士佬根本唔係受惠果個

不過隨便加啦。加到起標500。 反正唔會搭的士
比得的士個價錢我搭uber 好過啦。 貴少少舒服100倍又唔使聽啲的士佬單單打打。
香港啲的士座位又殘到仆街,有啲的士一座落去尾龍骨都斷
其實真係唔緊要
什至每部車都應該可以自行訂價 只要透明度高就得

到時有無生意做係自己 cost control 或者定價問題
UBER NO NEED 受氣?
你老母一樓一都要加下價 咁撚多人排隊去屌
講咁多廢話咪唔好做囉
上次我搭$30.3 比左張$50佢
通常都找$20算
但見個呀伯好有心機咁攞完張$10再係咁搵啲散比我
見佢搵咗咁耐真係辛苦佢
咁咪加囉最好加1000蚊起錶,反正我都唔會搭
咁又誇張咗 不過次次搭的士真係好多散紙好煩
應該起錶100 每10公里100 全部整數計
加價無問題
但的士車箱可唔可以乾淨 企理啲
唔好門邊有雲吞 梳化爛 安全帶霉
最咗快之外 感覺仲衰過搭小巴
你評分低咪派啲低等司機比你要受氣囉
Uber 唔熟路, 仲要唔係隨手截到
的士熟哂邊條路塞, 內街點兜法
支持加價
等再少啲人有意欲想搭
陰撚乾你成行
inelastic demand
Uber 隨手截手? 搵路兜?
打手都專業d丫你
罰你呢個post 唔計錢
uber taxi繁時有加價 其實某程度上做左呢個功能
uber最on 9係連啲好出名既地點都唔識去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞