得罪講句,的士其實真係應該加價

84 回覆
17 Like 309 Dislike
點唔識法?
你上車應該已定好目的地

定係你指明明已指好目的地 導航出晒路線 佢最後都行錯?
Uber係未上車前受氣, 因為佢隨時唔黎.
的士就上左車先受氣.
同埋的士佬嘅駕駛態度真係好癲,
成日唔跟線行, 做乘客都要打醒十二分精神, 驚隨時出意外.
起碼有車
都唔一定,
繁忙時間一定掛晒"暫停載客"個牌, 一係就周街揀客,
一係就索性做的士App嘅客, 因為又係有得揀, 有D仲講明加幾多錢.
所以工商業區放工時間, 你會見到有好多的士, 但全部都唔會俾你上.
置地未試過冇得坐

點都好 有車先至係老闆
香港咁多窮撚搭的士係咁架啦 下下都dc9
的士佬全家生癌死
Uber先熟 跟地圖行條路醒撚目過你
你班DC9係各大論壇,
日日都話搵二千蚊淨肉,
夜更返5點收12點架喎,

乜撚野好辛苦呀? 你唔好講到DC9好慘好搵唔到食!
夜晚食肆靠呢班富豪架!
跟地圖行
happyhour一車難求
根本成行玩完就啱
500蚊唔收 毫子又唔收
想截車嗰陣永遠架架車都暫停載客
短途又屌,長途又嫌棄

陰啲陰啲加

係咁難維皮
用大數據計吓
要加到幾多先夠做
直接補貼燃料好過益車主
試過啲路口唔識出
最尾話自己第一次嚟九龍站
熟路?成日都話唔識路 問返我點去
人地做緊uber taxi
收皮啦 琴晚收凌晨又成堆係度揀客
辛辛苦苦考左個的士牌

笑撚左, 有幾難考呀, 唔講仲以為的士牌同醫生一樣咁難考
on99
但的士司機會兜路又串嘴,又無得投訴,又成日拒載,當然都有好嘅,但真心唔係咁易遇到。

本人就壞經歷多啲。
市場上不嬲可以自由定價,有冇人幫襯就另一回事

與其話加價,不如話佢地值得賺多啲
堅拿道巴士線入紅隧之類
啲車主點會肯洗錢,的士冇死期,行得走得驗到車就OK

而家牌價跌到咁低,佢哋想製造一個租金冇下跌嘅假像,咁先可以托返起個牌價

班司機都係被車行壓榨,然後班的士狗又壓榨返個乘客,惡性循環

真相係, 就算加價都托唔起個的士牌價
因為根本車多個客,好多司機都轉左行
冇人租車,炒唔起個的士牌, 你叫啲車行同車主食屎咩

利申:放假做的士狗,玩左幾個月
牌價而家跌到去四百萬,我諗仲有得跌,炒唔過
咁你咪中伏

屌你老母搭廿幾三十蚊車走去叫uber一去年然樣幾時死
https://lih.kg/3200025
你咪加價啦屌你老母
我有錢比貴少少都唔比你傻閪的士佬賺

拒載扮唔識路屌客乜都有 趁客訓著教兜路又有
平時都有好既的士司機既 但比啲傻閪的士佬搞臭哂朵

奉獻一句好既的士司機快啲轉platform啦 唔想你地成日都比佢屌錯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞