時光突然倒流,打完飛機啲精縮返入龜頭

191 回覆
306 Like 31 Dislike
如果我有逆轉的超能力
等睇變返單細胞生物
lm
等睇返去宇宙大爆炸嗰一刻
嗰陣都有睇過,樓主文筆幾勁
幾好睇
早咗入
好睇
原來係天撚
開講有話,「快活不知時日過」,開心嘅日子總係過得特別快。

隨住倒退嘅時間流逝,一個一個娶返嚟嘅老婆,轉眼間一個又一個咁返娘家,回到未嫁之時。

先係miss朱,再到miss曾同miss張,最後得返我自己一個。

啲古人通常好後生就結婚,所以當時間倒退至我未娶老婆嘅同時,我亦回到青少年嘅年紀。

我前世嘅老豆老母亦都「復活」咗。

佢地都算係我識得嘅人,男嘅係以前中學嘅校長,女嘅就係我小學校長。

本來走咗三個老婆,生活已經變得好乏味,轉過頭仲要俾兩個前校長,送咗去私塾度讀書。

私塾就即係古時候嘅私立學校,通常有錢人家先有得讀。

啲同學全部都係男人,因為喺古代封建社會,女仔係無得返學。

無認錯人嘅話,班同學係我做外賣仔嗰時識嘅廚房佬,教書先生就係餐廳老細。

無論前世今生,圍繞喺自己身邊嘅,幾乎都係同一班人。

每日喺私塾,對住啲四書五經,真係悶到抽筋。

以前返學唔想聽書都話可以走堂,家陣身體唔到我控制,想走都走唔到。

喺無聊嘅時候,身不由己嘅我就會喺度諗兩個一直未有答案嘅問題:

1. 究竟點解時光會倒流?

2. 時光倒流到幾時先會停?

我日思夜想,諗到頭都爆埋,始終都諗唔到一個合理嘅答案,嚟解釋呢一切。

可能要等時間倒流至真正嘅盡頭,先會得到解答。
留名高質
仲有一半就出完
出唔出得切
lm
喺Penana睇緊樓主舊故,見新故之後睇,幫推先
不經不覺間,我終於都捱完沉悶嘅少年時期,繼而再從一個細蚊仔,退化成初生嘅bb仔。

接生我嘅居然又係同一個人,唔同在佢上次著嘅醫院護士服,今次就著古裝。

對我而言,佢並唔係接生,而係「送死」。

喺時間倒流嘅世界中,死亡先係一切嘅開始。

當雙眼再次打開,我見到自己正正訓喺棺材入面。

我老豆老母,仲有mk仔大嘜,圍住副棺材痛哭。

佢地一路喊,眼淚就一路倒流返入眼。

我第一眼先留意嘅係三人嘅衣著。

我老豆老母前世係山賊,而前世嘅前世就似返正經人家。

老豆著住古代嘅官服,留有一執羊咩鬚,老母就一身白色輕紗長衫,個樣望落後生咗。

至於大嘜個look直頭就係帶刀護衛。

直到佢地三個收返曬啲眼淚,我嘅身體自動喺棺木中彈返起身。

我發現自己正置身於古代嘅衙門公堂之中。

一塊懸掛嘅牌匾大大隻字印住「懸高鏡明」…

唔係唔係,應該要從咗邊讀起,係「明鏡高懸」先啱。

我開始估自己前前世嘅身份。

死於公堂之內,我諗我應該係官府嘅人。

莫非係官差?我身上嘅衫又唔似喎,反而係似坐喺公堂上審案嘅人。

嗰種人叫咩職銜呢?官人?判官?大人?

我掛住諗呢個問題,分咗心,無留意到身邊發生嘅事。

當再回過神嘅時候,就發現自己坐咗喺公堂之上。

喺我面前嘅案台,放置咗筆墨、狀紙、一個簽筒,仲有一塊黑色嘅驚堂木。

視線再移遠少少,我睇到喺公堂之中,擺放咗一個銅鑄嘅狗頭鍘。

一個斷咗個頭、傷口滴緊血嘅身體,「long」咗喺上面,地下則有一大灘鮮血、一個血淋淋嘅人頭。

我心入面屌咗出聲,無預計過會遇到啲咁嘅場面。

同埋點解無啦啦會有個狗頭鍘喺度?

如果我無記錯,狗頭鍘係包公專用嚟對付重犯嘅刑具。

咁唔通…我前世嘅前世係…包青天?
強帖留名
唔好比佢停!
隨後我企起身離開座位,一步又一步咁向後退,行至嗰副被斬首嘅屍體旁邊。

下一秒,我伸手揸住狗頭鍘嘅柄,用力向上拉起。

拉起嘅一瞬間,地下嗰個斷開嘅人頭,自動駁返落個身度,連隨啲血都索返入體內。

同時間,狗頭鍘嘅刀身反射出我個樣。

我塊面黑過舊炭,印堂印咗成個月亮喺度。

呢個look完完全全就係包青天嘅形象。

誓估唔到,我前世嘅前世居然會係包公!

雖然係有啲意外,但諗落似乎都合符情理。

正正因為我前前世係包青天,大公無私咁嚴懲咗各種罪犯,積落好多功德,先令到前世嘅我有得投胎做有錢佬。

「前世今生,因果循環」,呢句說話果然講得無錯!

只不過,既然身為包青天,乜斬頭呢啲嘢都要自己親手做?

我隻手自動鬆開,放開狗頭鍘,擰轉身倒後行返上台坐低。

嗰塊用嚟判刑嘅令牌,從地下飛到我右手手中。

我嘅左手則拎起塊黑色嘅驚堂木,好大力咁「砰」一聲拍張檯。

大嘜將「死過返生」嘅囚犯押走,同時一班衙差就企喺兩旁,揸住木棍狂督個地下。

睇嚟大嘜係展昭,嗰班衙差就係同佢同一班mk仔。

而個囚犯亦係識得嘅,之前係我老細,又係教我「之乎者也」嘅私塾先生。

「咚!咚!咚!」

放走咗個犯,先有人嚟擊鼓鳴冤。

前嚟告狀嘅係大波妹miss曾。

仲以為有得同佢再續情緣,點知佢擊完鼓就走咗。

退堂之後,我喺我老豆嘅陪同吓,返入衙門內堂休息。

見佢一直傍喺我隔籬,跟出跟入,睇嚟係師爺公孫策。

計落依家得返我老母嘅身份仲未搞得清。

佢不時喺度行出行入,但又無乜特別嘢做。

直至時間倒流到夜晚嘅時候,我先知佢嘅身份。

我同佢訓埋同一間房、同一張床、同一個枕頭。

無錯!我老母變咗我老婆!
lm
lm
乜包公有老婆架咩?

就算有,但點解會係我老母?

弊啦弊啦!佢開始剝衫!

仆佢個街,個天唔係要我亂倫吓話?

我老母慢慢咁剝走身上嘅衣物,我好想擰轉面唔睇,問題係我根本控制唔到自己嘅身體!

眨眼間,我老母剝淨個肚兜,隨後訓喺床上面,分開雙腳。

雖然我曾經都有睇過嗰啲「母子相姦」嘅av,但就從來無諗過會同自己老母亂倫。

然而,無論我嘅內心有幾抗拒都好,我都無法阻止事情嘅發生。

因為早就已經發生咗,我依家只係以回帶形式做多一次。

我雙手解開褲頭帶,剝咗條褲,向前一吓挺腰,條jer就插咗入去。

Shit!我竟然屌咗自己老母!

我完全唔想望佢個樣,偏偏視線無辦法移開。

條嘢一插入去就射咗,跟住先來回抽動。

我乜都做唔到,只能喺心人面安慰自己,此刻喺床上扑緊嘢嘅係包青天同佢老婆,而唔係我同我阿媽。

一路抽插,我就一路諗其他嘢分散注意力。

點不知插插吓,身體突然停咗半秒唔郁,並且有道光閃咗一吓!

恍然間,眼前所見到嘅畫面一瞬間唔同咗!!!

我老母同張床以至成間房都消失咗,取而代之嘅係一個身穿護甲嘅背影。

佢企係江邊,手執一把長劍,身旁棟住一支戰旗。

旗幟上以毛筆字字體寫住個「楚」字。
包生都出埋
cls 得嚟又幾好睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞