我的英雄學院漫畫討論post(17)

1001 回覆
11 Like 1 Dislike
完全冇諗過飯田仲跟到大家
如果唔係英雄殺手嗰陣做咗主要篇章我直頭覺得佢會有份Rising

暫時雄英a班

係咪得返蛙吹、砂糖、尾白、膠紙同峰田未有高光時刻/擔正嘅故事?

真心睇咗咁多年都唔知道砂糖呢個角色想點樣
完全唔知佢做過啲乜

蛙吹=麗日隔離

尾白運動會嘅時候好似好多場口
之後就冇咩印象

膠紙俠就成日附近出現,但係得黑鞭嗰陣有份

峰田除咗初期負責搞笑開車之外
其實都係唔係好知

同埋口田唔係最近嗰幾集漫畫出一出
直頭唔記得咗呢個人

Btw 心操呢?
峰田對戰老師咪有高光時刻,智取老師
蛙吹動畫原創英雄體驗都有擔正
膠紙劇場版都算有少少高光時刻,又救人又控場同輔助,好勁
其他兩個就
你講完嗰幾part
我都係冇印象

突然之間醒起打巨人麻醉藥
算唔算八百萬嘅高光

雖然我對嗰一部分嘅印象最深都係切島仲有芦戸衝破返以前嘅恐懼
老師對戰篇有好多人既高光時刻,口田同八百萬都有
希望遲d完左會有外傳講下ab班學生既故事
膠紙佬好勁喎
同埋有集講班入面機動力最高個幾個比賽鬥快救allmight佢贏左綠谷同飯田

同埋你係咪直頭唔記得左葉隱
葉隱透估間諜嗰度唔係已經擔正咗喇咩
垃圾到癲
自從轟大佬又滿血復活之後 停左追冇曬mood
今日追到最新一話 都唔知睇緊乜撚

糖仔根本就廢技
身體強化但有條件有時限
重要強得好少
直頭係本作既強化系個性入面最撚廢
簡單比較下幾個同樣力量型學生
1. 綠久 力量型頂點唔洗多講

2. 拳藤 只有雙手可以變大,但冇副作用、冇時限、冇發動條件
戰績 輾壓八百萬、單手搞掂葉隱
變大隻手仲可以撥大風

3. 野獸 隨意切換人類同野獸模式,暫時冇副作用、時限、發動條件
仲有可以準確分辦敵人方位既嗅覺
solo壓制切島+口田

4. 尾白 乍看下係最廢,但尾巴同樣冇副作用、時限、發動條件等
vs b班時喺柔化地面中甩走左骨拔
而且佢係敏捷型武鬥家,識跳上跳落唔係單純力量型

5.障子 雖然佢啲八爪拳冇一次打贏人,但勝在佢識生眼耳口鼻,偵查能力超強,而且啲手識再生

6. 砂藤
純講力量可能大力過上面幾位(唔肯定
但係發動條件要食糖、有發動時限、發動完會變傻仔
缺點多到作者都惗唔到點寫,所以唯一存在感就係無時無刻都喺學校焗蛋糕
劇場版2淪為人肉擋石機,作為力量型角色同0戰力既口田葉隱一齊冇份打boss
爆豪係咪未輸過
本週冇
尾白好勁喎
格鬥高手

377情報
完美counter
拉布拉巴終於
覺得修復師會出場回出久血
解修師冇左雙手仲用唔用到個性
有壞理,解修見完佢老豆再同壞理道歉。
壞理幫佢回返雙手(壞理無可能上前線,又想幫手,而解修聽佢老豆講同仁義問題,所以幫手)
之後應該回完1,2次就俾人秒左

鳩估
壞理不如回復老師隻眼同腳仲好
成棚人掛隊等佢回復
火佬Hawks
解修師個性有冇可能停到崩壞嘅效果呢
hawks應該唔駛,可以自己生返
仲有耳郎隻耳排緊
Hawks依家對翼都係義翼嚟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞