我的英雄學院漫畫討論post(17)

1001 回覆
11 Like 1 Dislike
物間比twice阻住,死柄木有返個性,咁空中雄英就冇左意義,留死柄木喺入面反而令戰場上傷者(爆豪、牛王、三巨頭等)+內部人員(八百萬、上鳴等人)有危險

盤點下仲有咩未講
未出場或現時地點不明人物
反派:治崎+八手下、污點
援軍:士傑高中、其他國家英雄、外傳非法英雄
A班未出:差葉隱一個
B班出左:物間、漫我、蘑菇女、圓場、柳靈子、小大唯、骨拔
其他學生:心操
上位職業英雄:龍九(完全冇左影)、Wash(蒲過頭但唔知喺邊個戰場)
敵方:上次被捕個堆解放軍+巨神兵

開左頭但冇再講既副戰線
1. 青山&肥膠vs植物系敵人 (原地)
2. 尾白、砂糖、瀨呂(有「…」特寫)、圓場(競技場)
3. 蘆戶、切島等人vs殺死午夜既敵人
尾2左下角有人影相果個係咩黎

企管科學生,早排出過場
佢地決心要記錄呢場戰爭
Ching記性咁好

唔知咁樣比一小格佢有咩意思呢
順帶一提佢地喺好早期運動會篇已經出過場
純講能力,其實英雄殺手係咪可以直接令弔同Afo郁唔到幾分鐘比人sm?反正打左咁多次,點都有血掛
百萬唔使救人既話,應該可以好專注一拳一個渡我Twice
渡我唔識用twice
twice最勁係1隻twice+1隻其他人
直接量產吊同橙失咪得
拉打根本無解
掂地又死
浮空又bbq
不過講起白卡妹其實都無可能整到勁既分身
應該得Twice 本人先可以整到近乎本人既分身
佢講過要係用佢既印象+量度先可以整到似
白卡妹對其他人既理解一定無Twice咁好
追擊女先前做過啲咩
有冇巴打可以提吓
我已經唔記得咗
紳士就好有印象
唔該晒呀巴打
印象真係冇乜
即係69單獨行動嗰時吖嘛,補返先
理論上係有效
但應該會作到吊血型唔再係常見個啲
講腦無身體改造同時有幾種血型就避左呢個弱點
咁Afo冇改做…
反而心操好似冇用?因為受到痛楚/刺激就會解除洗腦,呢d秒俾人解除…
解修師:俾翻對手我
得Eri 有能力咁做
佢肯唔肯先
Eri肯原諒佢既話解修師就會洗白
有組長嘛
調返轉應該係解修洗左白先會得到Eri原諒喎
紳士真係好型
但老實講
治崎應該好難好似Gentle,納甘佢地咁
佢原點係真係覺得個性係一種病
老豆醒返都未必洗到白,只係太急功近利
見到有機會想捉實個機會去發圍,證明自己
情況有少少似燈矢,但燈矢只係單純證明比火佬睇,自己有料
治崎就一口氣比人拎走哂所有成果同結果
最多應該只係短暫同盟?
同埋要佢老豆醒返,我諗叫Eri都識整返醒佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞