Elon Musk真係好尊重 programmer

90 回覆
29 Like 126 Dislike
香港專請吹水佬,0 code project manager, business analyst, programmer 只係幫佢地做槍手,釆就佢地攞
最尊重996 programmer就有份
起碼全公司明你做咩,唔會浪費時間開無謂會

996無問題,技術同份糧對等都完勝啦
要996先做得完就係你既問題
想去做了
無19user,可能唔洗寫一大段on9文章既description文件
你個readme 呢
996點解冇問題 你冇家庭朋友? 你生活得工作?
0 code pm, ba真係好on9
係hk只要你唔識吹水,唔識講故,答辯,你就係下欄位
https://unwire.hk/2022/06/05/musk-palmer-dogecoin/fun-tech/amp/

狗狗幣(Dogecoin)創辦人之一的 Jackson Palmer 早前接受訪問時表示,自己在 2018 年時寫了一段能自動偵測 Twitter 的加密貨幣騙局並上報的機械人,並將機械人的腳本與 SpaceX 創辦人 Elon Musk 分享。Palmer 稱在兩人的對話中發現 Musk 對程式碼的認知不深,甚至連怎樣用 Python 的腳本都不知道,指 Musk 是一個擅長偽裝的騙子。

又點睇?
冇寫好多年,睇唔明
不過d logic應該一點就通
人工俾得起咪得囉
你叫以前寫jsp 年代既人 睇而家react
唔識好正常
仲有邊個會入?
間公司炒人全世界通晒天
又話cut canteen
真係貪你老細個名咩
麻麻哋對題,好似話一個人睇唔明python script有人出嚟駁話django唔係咁易㗎葉師父

下面傳記內容又點睇?

https://www.quora.com/How-good-is-Elon-Musk-at-programming
當你搵緊5萬 朝10晚7
有份996 出 15 萬 你做唔做?
軟件台咁比對Twitter同Tesla SWE人工,而家數據就應該未反映Elon Musk入主,Twitter就高Elon Musk一早控制嘅Tesla一截(講緊差一個rank),換句話說Twitter如果要行Elon Musk嗰套,唔減人工都偷笑

實際可能係搵5萬朝10晚7變4萬996你講成15萬996,老作都唔好咁偏離現實

我唔係講Twitter 人工

只係回應上面講996 同5天工作
如996 出15萬 我唔會介意返996

但如出返5天工作個價返996 咁一定quit 啦
但過唔到code review都係要走
一個grid view要寫幾版紙去解釋咩叫grid view
睇錢做人嫁姐
做IT狗最撚慘係OT冇補水
幾多IT狗份工寫就寫9至6,但夜晚咪又係OT
寫到明996仲好,人工cover返就得,分分鐘仲好過9至6,但OT冇補水
香港都係996
你想要生活咪唔好要佢份糧
出去做D比唔起咁高人工既下欄公司囉
到時唔好又怨人工唔夠高呀Work life balance撚
elon講到咁
即係進入軌道後有花紅分
係睇你信唔信服個領袖啫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞