Metal Build 討論區 ( 143 ):F5 GN裝甲

1001 回覆
0 Like 8 Dislike
呢D箱可以係邊到買
Tb 😂
最近都搵緊,諗住買呢隻

日版批價都唔同
我想佢出返00Q加埋full saber
成五年前出收二手好驚軟骨散
放心,呢隻唔洗2手都甩皮甩骨
淘寶,尺吋有得訂造

小弟入坑2個月,目前得 5部,下次目標係死神
70-80掛唔想數

UC:f91,藍f91,x1,x2,x3,x1fc,x0,hinu*2

00: 00r,00r(db),007劍,007劍再版,再版三紅00r,00q,exia三紅,exia再版,exit楊過,exia10th*2,exia1.5*2,exiaR4,雪崩,豪雪,力天r3,紅正,白正,黑正

Seed:紅迷2.0,紅迷3.0*2,紅龍,藍迷,藍迷2.0,金迷,金迷2.0,白金迷,清西*10,飛西,自由,正義

sd: 初版突自,突自sb,再版命運,命運sr,鳳西*2,橙命

eva: 零號,初號,2020初號,二號,2020二號

Gffmc: 原祖40th,原祖德安島,原祖局地用,紅渣I,紅渣II,綠渣II*2,黑渣*3
原色wing*2,白切雞,閪冧*2
有邊部冇
龍神丸/FMP / 萬能俠
同埋兩隻自由1.0?
隻mgex sf拍埋sb到都唔曳喎
不如講邊隻冇
我係因為佢先入坑,個樣己經型到爆,再加埋個metal 重量,真係無得頂
通販有自由2.0,正義,hi-v, devise exia,dynames r3

魂限有exia r4,design blue 00r,新三紅00r,soul red,十周年清西,粉西鳯裝,紅龍,紅蓮,x1fc , x0fc,紅正義,黑正義,白雪姬,wing ew early color

未到貨有黑西,粉西,devise dynames,gn arms,wing zero 消光版
新手想入成品系列
通常邊到可以執到平價R魂?
巴打隻mgex 突自係咪素組?冇噴油?
係呀,素組。
本身 D水口位全部都收好晒,唔洗自己去磨平
原本D色又靚,就咁組部就好靚仔。

分享幾張相比你望下,好值得入手
淨係素組已經好靚
請問係唔係買把鉗 剪啲配件出黎就得
唔洗整其他步驟
小學之後無再砌過模型 唔係好熟
感謝師兄解答先
最好買個鉗 同埋把美工刀。
佢啲水口位有時收係兩件parts 既接口位。最好鉗完後,再用美工刀削一削平佢,咁兩parts 就連接就無罅隙。

特別係透明既零件,一定要削平啲,如果唔係,會卡住左啲窿位,會歪左,想拎返出黎修正又難
多謝師兄解答
本來都有興趣 尤其我剩係入基拉啲機
但要砌搞到卻步
但睇完你啲相 又見你講係素組唔洗搞咁多步驟就好有興趣
等我搵日去㕵角睇下有無現貨買先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞