Metal Build 討論區 ( 143 ):F5 GN裝甲

1001 回覆
0 Like 8 Dislike
終於有時間開隻Soul Red,實物唔錯

有無諗住追埋sb?
無,太貴了
我都覺得太貴,唔捨得後追
等緊佢出新版sf
應該會再翻出嘅,人氣款式,佢自己賺返好過比人賺
出IJ好過啦
又SF
IJ都好
要埋佢同destiny格劍
SF改色就出得,笨大唔會放過佢
有冇人同我一樣隻soul red個地台同主體個接口位好鬆,好似就咁托住咁?
MGEX搵人代工算啦 仲型過MB
上網見人講IWSP同Mgex SF一樣係$14000yen

比較之下即刻覺得mgex好抵玩…
mgex要砌,iwsp一開即玩,又好難直接比較
的確本身大部分mb 啲option set都唔算好抵玩嘅...特別是藍迷炮和sniper pack
iwsp的做工我覺得都叫勉強對得住個價,至少是閃電pack的級數
又可以同鳳pack連動,有粉西好難唔俾錢
的確好難直接比較嘅

Iwsp見有人玩到斷咗關節,要小心啲呢個位

我都搞左好耐先拔到出來,個位太緊,硬拔好易出事
最好都是不要插拔太多,和加啲潤滑油先轉
呢隻羅德島版之前仲有架綠渣一齊預訂?
德安渣12月出貨
依個係咩位置 ?等下星期派貨 玩個陣注意下

最好安裝完唔好經常扭佢個ball joint
轉的時候聽到卡卡聲就知啲膠受緊力,太大力扭就有機會爆
到貨搵沙紙磨兩下先
清水西 10周西 粉西 自由 正義 sb sr 紅迷 紅龍 金天 新exia db 3紅 力天r3 hi-nu eva00 01 02 wing ew 白雪

20隻
一款有幾隻點計?
唔計背包,訂左未到手和一款多隻的話:
UC:x0fc,x1fc, x2,x3
00: 00R DB,新三紅00R, Exia R3, Devise Exia, 黑正,00q
Seed: 十周年西,出廠西,鳳裝粉西,Freedom 2.0,正義,Soul Red, 新金迷,紅龍,紅迷3.0
GFFMC: 舊wzc, wing ew, 重高gloss color ver, 紅渣一,40周年高達
24款數數下點解有咁多
數漏左hi nu
遲啲真是要嚴選,無位
我都漏咗出廠西
21隻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞