喱條友寫寫吓小說,痴線到請人整埋首主題曲出嚟

264 回覆
391 Like 52 Dislike
睇晒了
想講 呢排心情都好麻麻 係呢個故事 呢首歌令我有返啲動力、熱情 所以希望你繼續堅持寫作 加油
真係幾好聽
小弟陰莖陰莖
你講嘅呢番話,證明我嘅寫作,倒頭來還是有意義的,
好似天宇芊柔所講,我哋仲有未來,
仲有好多嘅流星雨等緊我哋
我哋都一齊努力
多謝支持好高興你喜歡
全文我最鍾意、最深刻都係呢句 「我地,仲有未來呀」
見親都眼濕濕 記返起十幾歲自己對未來嘅憧憬
我諗你都體會到,呢一句係意味深長㗎

第一次,芊柔喺萬聖節同天宇講「我哋,仲有未來」,係指每個人包括「我」與「你」都擁有未來,勸喻天宇唔好被困過去,往前邁步。

第二次,天宇回應「我哋,仲有未來」,係因為呢個「我哋」係specific嘅,呢個未來本來係被剝奪咗,所謂「仲有未來」,係將「未來」視作奢侈品看待。

我哋常常take for granted嘅未來,其實喺一部分人眼中係不可企及嘅所以先顯得可貴。

若然我哋係不幸嘅人,或者我哋係不幸中最幸運嘅人,因為我哋起碼仲有未來。
早上一推
支持由美
好值得支持
畫面好靚

多謝你鍾意!

小弟將兩位插畫大大,亞連與Yumi嘅繪圖製成咗做電腦Wallpaper,總共4款開放下載中,有興趣可以下載

高清版本,有16:9、16:10尺寸:
https://drive.google.com/drive/u/1/folders/1uyOqrmeQV_kKHGfYV_a6xbR_Cmj6m8kr

G持
Down咗了
張天空之鏡圖好靚 用iPhone 聽首歌 個lock screen
多謝你咁捧場

天空之鏡桌布嘅意境真係好浪漫,

世界好似得返兩個人咁,

只剩天與承載天嘅湖

喺呢一刻提出任何要求,有邊個可以拒絕?
十分好聽 希望有機會上Spotify
多謝你

會上幾各大平台,到時會再同大家講聲!
深夜一推

一開screen見到呢個畫面真係心情都好啲
pish
大推 高質
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞