喱條友寫寫吓小說,痴線到請人整埋首主題曲出嚟

264 回覆
391 Like 52 Dislike
呢個我睇完會寫感想
比預計仲要花啲時間
第一係我個人原因冇時間
中間斷冇追Live
第二就係劇情比想像更多轉折
幾句話突然所有嘢變晒
要將個腦重新推理解謎
令到閱讀得好慢
但又唔想hea讀
想細細嘴嚼夢巴嘅文章用字
睇得出夢巴用咗好多心機
唔想浪費
睇到呢段字感受好深

真係寫咗好耐,無數個無眠夜晚

所以多謝胸毛巴咁珍惜呢個故事

的確劇情中途有幾個大轉彎

一開始睇感覺單純係青春戀愛喜劇

其實後期會發現完全係另一回事

希望同以往故事一樣,可以畀到讀者帶走一啲嘢

一如既往,期待你嘅感想!
廣東話mix港女雞仔聲好難聽,下次可唔可以搵返個正常聲abc唱
啱啱先睇完 估唔到結局可以咁好
呢個故真係好值得出書 好正
不過好想知雨奈之後嘅生活會係點 可唔可以搵到屬於佢嘅幸福

Btw 我係巴不過已經唔記得以前追大廈嗰陣叫咩名了
多謝你我覺得呢個故事係越後越好睇,第32話《煙花、雪花、淚花》係我寫咗六年故最滿意嘅一篇結局都好鍾意,《下一秒忘記》就係呈現結局意境,雖然小弟每個長篇都有感情線,但咁浪漫嘅意境都係第一次寫

出書就真係難講,大家都知難處非常多如果想支持小弟嘅話,可以留意吓Penana嘅夢信託訂閱,有外傳系列《設定之章》可以獨家收看,有角色們後續嘅故事、溫馨日常、深刻嘅過去、設定說明睇㗎,都成3萬字左右:
https://www.penana.com/story/113754

巴打亦可以加入小弟TG group,有《設定之章》第一篇可以睇,同埋可以同讀者們一齊傾計:
https://t.me/utopianhunterclub

多謝你從大廈就開始追其實都冇乜理由繼續寫落去,成日太辛苦又見唔到出路,唯一真係想同你哋繼續連結,先會繼續寫
據我所知,好多平台包括Apple Music都會正式上架㗎!
我一直到Ready,會喺度、IG同你哋講聲

多謝你咁鍾意呢首歌!
一定要課金支持真係好希望你可以繼續寫落去 高登到宜家我都淨係會追你嘅故

首歌真係整得好有心機 好啱呢個故 好彩kkbox有上架多謝你地俾咗個咁好嘅故事讀者 我已經好少可以俾小說觸動到
多謝你,好感動

畢業幾年,人大咗都發覺難咗我手寫我心,築起好多屏障。今次《記憶信貸》係用咗好多心力,先將內心所想呈現,我可以話係將當下所有情緒都掏空咗,因為我想寫一篇最純碎嘅愛情小說,用小說對讀者說話。所以話再重寫一次已經好難了。

但我唔係太識推廣,一直都好似事倍功半咁。但係今次係請咗其他人合作創作,佢哋嘅努力係好感動到我,就算吃力不討好都想將佢哋嘅努力分享畀大家知道

小說我會繼續寫的,一定會比今次更出色,敬請期待
多謝
早上一推
期待下部作品
夜晚推一推 好歌+好小說
啱啱睇緊設定之章 好正
海琳
敬請期待推推推
多謝支持夢信託
海琳應該係小弟寫過最Gfable嘅角色
口硬又成日心軟
靈巧又間中笨拙
佢嘅正係在於不完美,譬如都會有自私軟弱嘅時候,只係會硬著頭皮修正錯誤

睇吓《微日常》,煮早餐嗰段,超正
老大
睇完微日常 海琳喺我心目中已經超越咗Ashley 

聽緊首歌嘅同時推一推postintro第一個bar已經好正
Playful得嚟又Pure
夢瑤係近乎零瑕疵嘅存在,無條件為對方付出,敏銳善良,
相比之下,海琳會有明顯嘅缺點,不過我覺得正正係擁有缺點,令佢更顯有血有肉,身邊嘅人會想同佢共同成長,扶持佢糾正佢
真係有血有肉 有嗰種dream girl嘅感覺
花絮嗰到估你唔到 致敬
本身想營造兩個魅力相當嘅女角色,
但結果出到嚟,海琳人氣都贏唔少

遲吓可以睇埋《角色訪談電台》,喺外傳入面我係經常會客串
早上一推
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞