IT討論區(178) - IT大爆炸!呠營成為最大泡沫,水退時就知道邊個無著褲

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
無做了
去獻醜?
其實手巴想講
即係eg c++要熟唔係要求黎…

即係一個唔恰當既比喻 (in the sense that個比喻本身弱 而且喻體本身唔太啱
出色既小說家 佢既詞彙量應該好高
但係你唔可以透過背詞典成為出色既小說家
亦唔會見到有小說家走去背詞典
而且唔少小說家唔會推砌詞彙
嘩咩原來而家會員編號去到53萬…
個人勁?
勁有好多種勁法
如果話想match language 咁咪c++/Java呢啲 拎serious project黎做囉
一都唔係原因黎 咁樣做人生決定係未到on9但充滿無奈
二你揀返個software engineer course黎讀下先
兩個原因都唔太關事似乎你對low latency都冇乜concept
呢條片可能會比insight你
https://www.youtube.com/watch?v=NH1Tta7purM
搵高人工係啱既 只係同你個一無因果關係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞