[耳機撚]召集大耳牛、枱式耳機系統用家(73)

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
58x個聲似560s多過似660s
但560s比58x少咁啲bass, 聲音線條再緊啲, 冇58x咁鬆容 (其實58x嘅線條都唔算好鬆, 只係比560s鬆少少咁)

如果無屋企係用電腦直推, 咁買58x會易玩啲, 6xx應該唔夠推
咁我覺得可能558(而家用緊) 同58x / 560s個sound signature 有d似 都係偏warm同bright d?
我發覺越聽越鐘意聽到樂器既分離感
但爬文得出58x好似適合我所有用途
但又唔知邊度有得試真d
唔想買左番黎後悔又再換
"我發覺越聽越鐘意聽到樂器既分離感"
咁你試下唔同嘅dac amp好啲, 比起你無盡止咁換耳機, 搞搞個souce會比較有效

58X我以前有買過, 不過放左出去了, 呢到應該都唔少巴打有58X, 睇下有冇巴打肯約出黎交換比你試

我淘寶打T5三代 第一個就係
早排咩雙11好似再平啲
其實唔想擺舊amp/dac喺枱面
土地問題無咁大張枱
睇reddit apple dongle 基本上= usd100樓下既dac
如果再上想問dragonfly red會唔會好d
無買過唔知
香港要整都係同你寄過去
同埋beyer senn記呢啲好似唔太會壞
twitter望左2眼發現有日本人係試完yamaha個新耳機嘅感想,試日文又有興趣可以去睇下
請問有冇lin
冇特別長文
純粹佢地聽完簡短感想,去twitter seach yh-5000就有
ok thx
買個安心都重要既
聽落鐘意就去馬
有啲大推動力啲dongle 嘅
再唔係買隻chord mojo2
chord qutest + anni應該暫時係最細嘅table set up
你可以買咗條apple dongle 玩住先嘅
100 蚊都唔使平平地
覺得唔夠遲下upgrade 都得
fiio 新嗰隻k7睇落都唔錯
Jace 都有koss
準備開po
HD58x, HD6xx唔會有得試
與其話HD6xx音場窄,不如話全個HD6系音場都唔會闊到HD800s咁
我就覺得HD58x音場窄過HD600。如果HD650音場同HD600差唔多,咁HD58x音場應該窄過 HD6xx。
HD58x強項係bass

對比HD6系,HD58x會冇咁亮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞