[耳機撚]召集大耳牛、枱式耳機系統用家(73)

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
HPSC-35R呢條我有,聲比較曚
1000內我就會買Wireworld Nano-Silver Eclipse散線自己做
Wireworld 成線冇咁平的話我會揀inakustik或者QED
Audioquest又點睇見佢條Big Sur都係射程範圍
Audioquest嘅RCA冇試過,唔清楚
咁爆少少budget hd450bt點睇
冇試過, no comment
巴打可以試下,senn記HD系列應該唔會點伏
唔該晒巴打
唔該巴打

搵咗陣QED好似無3.5 female to rca
其他同級brand都好似無咩選擇
唔通要再買個3.5 female to female adapter
但個adapter質素係咪會影響個signal質素

咁就變咗 DAP > ALO > female adapter > 3.5 male to rca > AMP
[url]搵咗陣QED好似無3.5 female to rca[/url]
Sorry, 我以為你搵3.5 male to rca
QED, inakustik都係講3.5 male to rca

DAP line out > ALO > 3.5 female to RCA > AMP

其實你呢個方案已經work
或者再直接d就搵人改咗條ALO一邊做RCA

3.5 female to RCA 我就冇推薦,我都係用緊街邊檔20蚊條個d
有要求就真係自己整好d

當然你唔識焊可以買料搵人整嘅,要整就不如直接3.5 to RCA開心d
唔該晒巴打
等我試下買條cheap雞female to rca 先
唔掂再諗改線個啲 或者索性買過條QED
謝師兄 上網睇好似好多都要海外訂
Wireworld係鴨寮街高明電子有得賣,有冇其他方平d就唔記得
高明都有d自己做嘅Wireworld成線,都係1千頭,可以諗下
唔計bha100
gsx mini
Marquis Memento Mori(哩個完全買唔起)
有冇啲細部嘅amp推介
最好可以打直放
一路用HD800s聽個時會諗用009聽應該會好正

009用落發現有個嚴重缺點,就係當用開返一般聽歌音量個時,009就會變成一對電話喇叭同周圍分享音樂,仲要幾大聲下
終於明白咩係open back 會嘈到其他人
無限budge 的話dCS都可以打直放
mha150/100
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞