【真‧大結局】飛一次大阪,談了一場六天的「同地戀」

1001 回覆
627 Like 24 Dislike
快啦死gay佬
快啦死gay佬

去邊都見到你波台狗
快啦死gay佬

去邊都見到你波台狗

咪屈,我同班波台狗唔係好熟
快啦死gay佬

Cos狗遊記唔出文
再黎多篇好無

夜晚要睇書或者睇劇架

睇咩劇呀?

有無咩好介紹?

大唐雙龍傳

重追都唔錯
[quote]多謝西樓巴授權改歌
希望大家聽得開心
歌曲不涉及任何營利
亦歡迎大家拎歌詞去自己COVER
歌詞內容不反映故事走向

謝巴打,皮已正

唱創好唔簡單 大家記得畀like
正評留言加速 一陣再出

凡事都追問到底,一定要有一個答案,你讓我喘不過氣來。

我EX都講過咁上下意思既野
留定評論 一feel sad味負評😂😂😂
快啦死gay佬

Cos狗遊記唔出文

等你結局先出
gay廉出文啦
快啦死gay佬

Cos狗遊記唔出文

等你結局先出

你前晚唔係打左好大段架咩
多謝西樓巴授權改歌
希望大家聽得開心
歌曲不涉及任何營利
歌詞內容不反映故事走向

歌曲http://www.youtube.com/watch?v=iz9qdYCFuJo

主唱:黃瑋中 HERMAN WONG
填詞:挽歌之聲 SING TO SAY
故:西樓月如鈎《飛一次大阪,談了一場六天的「同地戀」》

願望樹何曾留神過 離愁肆虐 頹然來存活的我
時辰如常任我蹉跎 踏上飛機都掙不脫心鎖
橫越路上凡人何其多 勝雪的她轉身剛巧目睹我
暫時同行仍附上親和 藏滿了心事誰能洞悉清楚

談天色不說愛 錯在我說不來
瞳孔都彷彿擠滿舊人未看開
旅伴送出 救贖我的憐愛
對望瞬間 心繪上了色彩

有人離開 是簡單的倦怠
眼淚成災 可算是場意外
渺茫情海 異鄉的身畔途人極慷概 贈給我陌生的戀愛

緣份玩弄凡人何其多 前塵未落幕都催促下一個
樂而忘形如亂撲燈蛾 齊撲向一團難延續的戀火

談天色不說愛 錯在我說不來
瞳孔都彷彿擠滿舊人未看開
旅伴送出 救贖我的憐愛
對望瞬間 心繪上了色彩

有人離開 是簡單的倦怠
眼淚成災 可算是場意外
渺茫情海 異鄉的身畔途人極慷概 贈給我陌生的戀愛

瀛遊在奈良縣 撞鹿像心思兜轉
用甜蜜讓舊情舊事顯得湮遠
撐著傘冒雨亂逛若我們有緣
話別後亦像落日近在雲端
她會把心看穿若丟失方寸
限時亦盡情踏入戀愛樂園
故事到最後我已料到心酸

有人離開 是簡單的倦怠
眼淚成災 不過是場意外
渺茫情海 異鄉的身畔途人沒心栽 活得過六天的戀愛

正皮是比挽歌巴的
可唔可以唔好咁sad
推到呢個post都結局唔到
希望大家聽得開心
歌曲不涉及任何營利
歌詞內容不反映故事走向

謝巴打,皮已正

正皮比挽歌,負皮比凍gay廉
屌! 等end
Sad end 機率99.9%
在阿包半推半就的情況下,我們真的踏進咖啡店。

甫踏進門口,BoBo就已經捕捉到我們的身影。

小美笑著說:「咦?你地又係度嘅?」

「我地啱啱挾完公仔。」阿包提起手中的多啦A夢展示給他們看。

「嘩,好大隻呀!」

我們一同坐席,他們聊得很自然,傾談著今早發生的事,只剩我、阿森和BoBo之間的氛圍很奇怪。

說不出的奇怪。

「無呀,我係講真。」BoBo忽然開始,我反應不來,就本能地問:「吓?」

「我話你無講錯野。」

「喔.......妳地今日去咗Shopping呀?」我問。

「都算係嘅。」阿森回答。

他們那一邊笑聲不斷,相反我們這邊尷尬無聲。

真夠諷刺,旅途開始的時候,明明不是這樣,情況現在完全相反。

為打破沉默,我故意嘲笑她說:「妳著咁多衫唔熱架咩?」

「我係未雨綢繆,小心夜晚凍死你呀~」她反駁道。

「我好強壯未驚過。」

「你都叫強壯咁哩個世界無潺嘅人啦。」

「我面前咪有一個。」

吵吵鬧鬧中,又好像感受不到她的憤怒,看來自己剛才的確多心了。

看氣氛有點舒緩,我就問:「點解妳地話今日唔方便嘅?」

「我嘅問題,我訓晏咗,廢事要你地等嘛。」

這個怎聽都是一個藉口。

當BoBo起身上廁所後,阿森便正色對我道:「其實今日的確係唔方便。」

「係?」

「咁多接觸都未必係一件好事。」

我腦海突然叮一聲,如燈泡亮起。

在溫泉時,我只是問是不是男女朋友的關係......

萬一是未到男女朋友關係?

萬一是另一種方式呢?

我小心翼翼地問:「你......鍾意佢呀?」

他一聽就搖搖頭說:「咁當然唔係啦。」

「咁......係?」

「唔係嘅意思係,的確有人等緊佢,但嗰個人唔係我。」
希望大家聽得開心
歌曲不涉及任何營利
歌詞內容不反映故事走向

謝巴打,皮已正

可否兩個都正皮
在阿包半推半就的情況下,我們真的踏進咖啡店。

甫踏進門口,BoBo就已經捕捉到我們的身影。

小美笑著說:「咦?你地又係度嘅?」

「我地啱啱挾完公仔。」阿包提起手中的多啦A夢展示給他們看。

「嘩,好大隻呀!」

我們一同坐席,他們聊得很自然,傾談著今早發生的事,只剩我、阿森和BoBo之間的氛圍很奇怪。

說不出的奇怪。

「無呀,我係講真。」BoBo忽然開始,我反應不來,就本能地問:「吓?」

「我話你無講錯野。」

「喔.......妳地今日去咗Shopping呀?」我問。

「都算係嘅。」阿森回答。

他們那一邊笑聲不斷,相反我們這邊尷尬無聲。

真夠諷刺,旅途開始的時候,明明不是這樣,情況現在完全相反。

為打破沉默,我故意嘲笑她說:「妳著咁多衫唔熱架咩?」

「我係未雨綢繆,小心夜晚凍死你呀~」她反駁道。

「我好強壯未驚過。」

「你都叫強壯咁哩個世界無潺嘅人啦。」

「我面前咪有一個。」

吵吵鬧鬧中,又好像感受不到她的憤怒,看來自己剛才的確多心了。

看氣氛有點舒緩,我就問:「點解妳地話今日唔方便嘅?」

「我嘅問題,我訓晏咗,廢事要你地等嘛。」

這個怎聽都是一個藉口。

當BoBo起身上廁所後,阿森便正色對我道:「其實今日的確係唔方便。」

「係?」

「咁多接觸都未必係一件好事。」

我腦海突然叮一聲,如燈泡亮起。

在溫泉時,我只是問是不是男女朋友的關係......

萬一是未到男女朋友關係?

萬一是另一種方式呢?

我小心翼翼地問:「你......鍾意佢呀?」

他一聽就搖搖頭說:「咁當然唔係啦。」

「咁......係?」

「唔係嘅意思係,的確有人等緊佢,但嗰個人唔係我。」

推到呢個post都結局唔到

無可能
希望大家聽得開心
歌曲不涉及任何營利
歌詞內容不反映故事走向

謝巴打,皮已正

可否兩個都正皮

睇下係咪sad end先
Lm
仆你個街,1000%sad end
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞