驚世!!鴨寮街賣過期漫遊數據卡

528 回覆
3874 Like 23 Dislike
開名做得好
傻仔先去果度買,買都去7仔
尼張用幾日?都幾貴
謝樓主 下次唔會去呢間買
其實基本上原本香港張卡好多電話公司都可以即刻開通漫遊 同喺鴨寮街買差唔多
好似七日,無限
喺當地買實貴
但無計,我哋頭四日喺郊區,無機會買到

去旅行都係鴨記買

估唔到都會咁仆街
幾年無去,乜都生疏晒😅
係咪都係女人睇檔嗰間?真心算最信得過同友善
推!!係咪前兩年冇得去旅行啲仆街老闆見開翻就拎倉底貨賣
尼d鋪好撚仆街 難得可以開開心心去旅行
比佢搞到心情好撚曳
係唔係後生呀姐睇檔個間
佢講到明今年到期就特價 出年就貴d 好似均真d
係, 呢間問佢地問題都會答你, 同客氣D
無乜古怪野, 通常買大量咭都去個間買
後生呀姐即係幾大年紀左右?
係女人擺檔 出地鐵站出口既右手邊第一間就係
無得去旅行咁耐
宜家買真係幫人清過期死貨
又係呢間,屌佢老母,我今年年頭嚟日本係呢間買咗4張卡 分別兩個唔同牌子,落機換卡四張都上唔到網,睇真啲原來四張都過撚晒期。
好彩空港JR有wifi 開返個國際漫遊數據。
我又係係鴨寮街買左用唔到既電話卡
去到不停收d 泰文message
最後係日本機場買過
咁奇怪
我上個月去都係喺深水埗買
同樣係原本過期 但癡咗年尾先過期
去到係可以正常用到
(店主都有講係自動延期)
HKTV買?
我都買咗 2張 下星期用
原來sim card post都有人中招
鴨記買卡真係要小心

[先睇頭post 再發問] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (11)
https://lih.kg/bskchzU

梁潮偉

17 日前
update Oct 21

隔黎post 有人買左呢張卡中伏. 我先係呢度做個中期頂置post

https://lih.kg/bsqyaMV
https://www.i-cable.com/有線生活/50848/一線搜查-實測鴨寮街賣過期電話卡-女學生買10張/
《一線搜查》採訪隊拿著該款電話卡,訪問另一間售賣電話卡店舖負責人Jeffrey,他表示該款電話卡已停售:「本身因為知道佢(該電話卡)冇得extend(延期),所以我收埋咗唔賣算數。」Jeffrey又指,市面上的漫遊數據形式的電話,即使在香港安裝到手機上,也可以顯示到電訊商訊號,但他即場測試該款電話卡,發現已無法連接電訊商,手機顯示只可撥打緊急電話。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞