驚世!!鴨寮街賣過期漫遊數據卡

528 回覆
3874 Like 23 Dislike
睇清封面
有冇指示話要喺香港開咗卡先
要開定漫遊?

無嘅話你要去到嗰邊先開估
大家等你報平安
試過3叔d雙卡機, 要插 sim 1 先認到, sim 2 認唔到, set 晒野仲要 restart 一次先搜到台
早幾日返
張卡完全無事 係開頭set 果時要refresh 幾次
有錢去旅行冇錢買電話卡香港用3/smt 其實都係100-200,為左幾十蚊去鴨記買?
Refresh = 開閂數據漫遊? 定係開閂飛行模式?
我用三叔係插sim2
試過其中一部機就咁換完唔得 要reboot
但另一部咁換就得
想請問下 12/日 係直接去3買就得定點?
遲下去日本16日...依加都起到諗緊數據問題.
總之邊到出事就邊個傻仔啦
多數跟sim everywhere買
咁如果真係張卡extend漏咁黑仔都冇計
我估賣sim果個都唔知 唔係有心呃

btw 快運機上都有sim賣 club sim黎
好似$88就有9日 仲平過我一早買定
智者
家門有幸
以前d大電訊公司7日卡150up, 鴨記果d 60~80 就有競爭力, 而家 diy 台卡漫遊都係 $12 日真係無需要再幫襯鴨記d排檔.
聽朝開彩
希望唔洗屌
鴨記唔好意思語氣重咗少少
但如果佢即場肯換又吹佢唔漲
要平去日本買啦,5.5算係香港買真係on9
我set咗APN,數據漫遊都唔得
咁我諗你真係黑仔
可能後面出卡個台extend漏左一批卡比你買中
下次轉用club sim/airsim啦 張卡可以重用 又平又方便
唔洗太擔心嘅
依兩年成個旅遊市場停晒
原本啲卡會extend再賣都正常
只要出卡間公司無做漏野應該都用到
如果咁唔好彩撞中就無計
推上報

屌自由鳥個廣告
係呀
同埋開數據漫遊
我有兩張
有張兩下就ok
有張搞耐d 但兩部都無特別setting 或關機
以前去某啲地方,開數據卡係唔方便,鴨記卡先會咁搶手,但係都經常發生用唔到/極快用完數據,近年落地開卡方便左,一落機就有櫃位幫你開好曬啟動曬,十分容易,完全唔需要傷腦筋
我果時買 阿姐講明去到日本先開
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞