其實支共軍事科技點解突然發展咁快

267 回覆
5 Like 321 Dislike
引擎工作壽命唔算戰機性能嘅 比較性能係比較上陣時表現 假設咗部機係100%滿血
如果工作壽命短導致戰備率低 影響嘅係戰略層面:到時出到幾多架打 戰機性能係戰術層面:1 on 1 邊個會贏
飛行時數最緊要係影響機師質素同後勤壓力

佢唔係直接影響戰機戰力,但係佢可以決定空軍嘅戰力上限
有道理
其實係我誤會左先啱
而家明白飛行時數係影響後勤維護同訓練,唔係用黎比較性能
咁你地臭閪蚑那WS-15既壽命係邊個負責
小學老師無教重組句子呀
蘇聯60年代都成日上太空
勁到癲 指唔敢打台灣
戰機引擎唔係買既咩
中國請咗大量烏克蘭軍事科學家同工程師,即係直接copy俄羅斯嘅技術,中國有條烏克蘭村
個channel,就咁睇左d標題,吹到解放軍超越美軍咁款
睇吓你地臭閪蚑那啲軍事科技發展得幾快

https://twitter.com/xumouren_yt/status/1589651076848168960
唔係好熟引擎,資訊可能唔係最update
中共遇到嘅好似係渦輪溫度嘅問題,要夠推重比 渦輪前溫度要1400度以上 接近鋼嘅溶點
然後渦輪扇葉設計到扇葉中空有冷空氣噴出嚟冷卻扇葉
https://aerospaceengineeringblog.com/turbine-cooling/

最先進嘅扇葉設計當然係美帝同歐洲佬手上
俄羅斯仲多!
今次美國佬輸晒
快d打台灣試下d野用唔用到啦
實戰證明下啦 飛機片吹到天花龍鳳都冇用
大陸吹左幾年
話突破引擎葉片技術
話成功生產抗高溫晶體面
睇左幾年,都係無影
學習,參考,婚姻
強迫人哋技術轉讓再左抄右抄,關鍵部件(軸承)都係靠外國。
早幾年先話可以自產IGBT。
訊號系統、驅動都係用人哋野夠膽講自主研發個殼

前提先講某些高鐵仲未100%國產化
仲要個設計軟件都係係美帝同歐洲佬手上
個單晶技術去到第三代,中國第二代仲未整好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞