其實支共軍事科技點解突然發展咁快

267 回覆
5 Like 321 Dislike
好多cctoys 莫名其妙 逢中必踩 真係幾搞笑 如果冇還手能力 洗鬼用貿易戰刀仔慢慢放血 跟風圍爐踩下笑下好啦 當真真係當你地傻仔咁笑 窮國弱國唔代表冇能力 伊朗咁廢都可以輸出導彈無人機 整核彈 見識多啲啦
你條臭閪蚑那賤蛆講吓年產量同運作壽命先啦
洗撚講咩 14億食樹皮都夠生活 要理產量壽命?得閒割下韭菜就得
產量低,壽又低,壞咗邊度有引擎換
講似
直20仲似黑鷹
多謝你個keyword.

類似的野

https://www.oxigraf.com/blog/characterization-and-modeling-of-thermo-mechanical-fatigue-crack-growth-in-a-single-crystal-superalloy/

重點最後一種中國量產唔到

日本真癲去到第五代
Rotating detonation engine
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Rotating_detonation_engine

https://youtu.be/rG_Eh0J_4_s

因為無扇葉所以可以在supersonic 段運行
問題係去到咁高速時你點火同氣流分佈是否如你所願
講緊mark5+

戰機要mark1 以下所以無會用呢啲,反而飛彈就會。
簡單講即係火箭
睇表面既野好難講, 只令我諗起墨魚號.
可能ELON MUSK 都提供左唔少技術比佢地啦
日本都做唔到....美國最強成品引擎,但日本係材料科學地上最強....供應比廠做.....,有呢D例子自己做唔到但改物料,日本有魔改既F15,又有自家生産自用F35....未知整熟左會唔會自己加料改
開發到,生產到,但係仲有妥善率呢關
飛300小時先入廠,同飛100小時入廠都差好遠
呢個頻道啲片同字成日對唔上,又成日錯。
RDE就係太多問題先仲研發緊,ramjet 同scamjet 已經用緊,主要應該用飛彈上。因為你又要遠又要輕唔用jet engine 做唔到。
有睇下,又再去google下,做飛機引擎係好初步階段,只是技術驗証,要到出有排,變循環由開發到實用超過20年,本身係計劃係F22用,依家F22都差D退役
F22會延壽到第六代出。
其實最主係比F35用,本身F35唔夠推力又唔夠航程。
F22 機群 同 F35 機群 一定係F35機群恐怖好多。
因為F35會配炸彈卡車係後面
Radar 強,電戰強,仲可以A導B射。
都未見到就game over
變循環開發時本身是預給F22用,但軍方為安全不採用新引擎,楝返技術成熟的減少引起問題,變循環引擎雖然F22冇用,但沒有停止研發,收埋搞左20年......依家比F35用
之前軍演已玩.....跳島補給,F35,加油機,F15,同步到,一落地加油上彈就飛走,F15只當货車用,全負重掛彈,一落地落貨就掛上F35,就同步飛走.......
美系武器,全加入Link16 訊息作戰平台,訊息全互通,不只A導B射,要的話,F35可發射任何在Link16 的空中,海面,地面武器,......Ai 會自動計用乜射最有效
台灣,日本都係有用Link 16........
F35前線hub 黎,有佢會快好多
可以做埋半預警機。
F22 為左隱身以前係唔可以同其他機溝通
係洛馬整左magic box 先得
F35一開始就當平台黎做

跳島補給係再安全玩法,全部用F35射
正常F35前,F15後, F35 lock F15 射
咁有機場比F15落 不如用運輸機仲化算
啱 F22 電戰部份已好舊,機身維護又貴,所以先有退役想法,依家要頂到 6代 NGAD ,咪要升級返.......仲有試緊新外皮,之前塗層維護太煩,試緊用貼,F35 F22 可轉用

link 16 內全部都可以係 Hub ,預警機,冇人機都可以,咁F35 打頭要行先,新的戰術先用有人機做 hub 就啱數,南海,美自家出 F35 F22 ,日,台,有大量 F15 F16 做彈倉,日本最快可以5日產出一架 F35,剛剛中美會面,美突然試埋,快速調派,一下有100架美軍 F16 到左

跳島補給當然正常用運輸機,上次係演習快速補給,好似 F1 入加油站咁,貨都唔落,F15 直接用外掛點既導彈,解勾就上F35 ,試極速和實用性
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞