睇完呢條梨泰院第一身視覺既youtube片訓唔落覺

280 回覆
25 Like 127 Dislike
Lm
原來就係呢個post #31
睇到 thx絲
想知條女之後點嘅人 去睇條片韓文留言 撳「最新」 之後睇埋呢兩日嘅留言 唔係好多喳
呢個唔係佢嘅頻道
佢本人有發聲明冇同意任何人包括傳媒擺佢呢條片
而youtube呢條係第二個人擺嘅
原片唔係喺youtube
唔會
一有空間後面既人就會照樣衝上黎
一樣會咁逼
好似有人前排比人夾實
但夠高仆得夠前抖到氣冇事
有冇佢本人既channel?
想課金比佢
有生命危險都繼續讓半臀開live
用生命直播
上左岸之後 仲有幫手拉人上黎
呢度有少少後續 俾bilibili用戶加字幕擺上去
https://b23.tv/7bqlrOu
轉錄自ptt:

大量的傷亡很多都是在0-150cm的高度,也就是影片看不到的人群下面,
很多屍體都卡在表面看不到的裡面,造成解開更加困難。
這也就是為什麼女性佔死者2/3,剩下男性估計也是身高較矮小的。
(直播主在離開的後的直播中說受困時感覺底部有手抓住他的腳,
他說在那種狀況腳被抓著,這讓他非常害怕)

23:40
跟直播主交談完沒多久就似乎淹沒的女子,有韓文留言說之後陳屍一片之中有見到她,
應該是兇多吉少。(有人說在殯儀館網站上看她到的照片,
又有人在留言說自己是本人,活下來了,謝謝關心),所以真相未明。
https://imgur.com/a/XzDH3Ax

26:30
淺色牛仔外套男幫忙推了幾個人上去,他很冷靜(當然他處在的位置跟身高也是原因),
這位英雄之後有被拉上去

29:35
深藍衣高大男的手下面的那個矮男的頭,
他差不多在那個時間就漸漸沉下去了,
不知是不是因為深藍衣男把他頭壓下去來製造上半身吸氣空間。

30:05
吼叫圓臉女子似乎被拉上去了。在59:05那個應該是。

32:30
儘管太悲慘,直播主已把鏡頭轉向不去拍人群,
但從不斷拉人上來的黑色皮衣男的眼神所透露出的,
隱約能感受到他到底正在看什麼。

54:00
灰衣男對直播主說:『不要再拉人上來!』,
直播主回:『一個,再救一個!』。
旁邊那個染髮妹應該是跟灰衣男一起的,這對從頭到尾沒幫忙,
儘管看著下面那麼多人被夾死,但灰衣男甚至架開身體防止再拉人上來。

其實很簡單也看得出來,上面極限至少可以再站5-10人。
甚至只要能夠再救一、二個上去,
下面製造出來的空間可以讓好多人的存活機率大增,
可能可以救活好多人。;(

https://www.ptt.cc/bbs/Gossiping/M.1667364923.A.D31.html
但我又睇唔出白衫T恤女同灰衣男係識嘅 因為佢喺影片中間仲受困喺下面時 冇見到佢同灰衫一齊
概念錯撚哂,打稻草人
自己睇下維基ok? 無知又迷信的基督徒
btw youtube呢條片好似係韓國睇唔到 要VPN
好有喪屍災難片feel
原來呢個男人係咁前,都死唔去都算大命
佢後面個女人似死咗
企曬係度食花生,又唔散開,又唔救人
都未計出面班人sex on the beach
段片一開波佢都話唔想行都被迫順住人流要入去
應該比人一路推住行唔係自己想去邊就去邊
睇住佢由笑騎騎到最後嗌哂救命真係樂極生悲

同埋屌佢唔救人個啲
佢好似係咁話自己隻腳整親痛

睇完好不安

原來係咁
啲仔都有嗌個主播自己都有嗌
比人逼個下咁痛點會唔嗌出聲
唔知點解睇完想掟粒手榴彈落堆人到
個場面應該好會正
肉醬大爆炸 成埋肉醬炸上天再落肉醬雨

PS:班韓仔韓妹化妝師都慳番,好多直接做埋死人化妝
萬聖節好猛鬼
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞