得罪講句,香港人最叻就係情緒勒索

848 回覆
1322 Like 865 Dislike
係係係,反對你哋黃屍暴政就係五毛
真心你講埋呢d五毛先講既說話,好難怪人地唔將你咁樣歸類ga喎
邊有得馬後炮講當時唔做好過,如果當時乜都冇做 今日你都實怒屌

雖然認同咩好撚鍾意香港 今生只嫁前線巴,呢啲好撚柒,講真嗰時一講呢啲已經好有今日啲黃絲page講咩支持viu係本土文化 嗰種打飛機 九唔搭八搵嘢贖罪嘅味道,都估到以後會比人鞭屍
屌人移民就等於叫你留低,巴打你諗嘢咁撚跳脫,以前係咪攞過奧數冠軍
即係點,講多少少?

係咪反高鐵/2014/魚蛋/2019出嚟抗爭就一定等於戇鳩,或者好似樓主所講係水人送頭/畀人水出嚟送頭?
我當年一句願榮光好難聽比人由2019屌到2022
因為人地真係覺得唔難聽lor
當時分黃藍個陣
其實仲有一班人非黃非藍
佢地唔係為原則依d咁虛無既野
佢地係睇邊一邊贏面較大對自己最有著數
原本中立陣營仲叫多人個時佢地唔多覺
後來中立已經唔再存在
佢地就開始現形
比人問到底係邊一邊
佢地就會話自己中立
但又經常性彈出黎車你一巴話你失民意 又話和理非既做咩又破壞呀
又會彈出黎屌下狗
總之邊邊有破綻佢地就會彈出黎攻擊
問佢咁你到底支持邊隊
又會話兩邊都唔係完美既
我支持贏個邊

後期分列最嚴重真係得返2揀1個時
佢地就會扮黃但唔出聲
不過就會身心不憤 借啲意打下毒針
將d問題無限放大 時而單單打
抱住一個睇下你地幾時折墮既心態

如佢地所願 真係輸左 大家都好灰
有d人會走有d人會留有d人會唔放棄
有d人互相安慰互相扶持
因為大家都係為左理想付出 大家都明白

但係 就偏偏有人出黎冷嘲熱諷幸災樂禍
分化引戰落井下石
而個d就係上面所講個班人
黃絲最撚柒既地方以為自己果套係完美 係正義
仲講到自己打國際線
去撚到梗係日日打卡自己去邊度玩啦
仲記得香港咩屌你老母
唔緊要既佢地理解到又好理解唔到都好,我就講左自己要講既野,之後咪開下膠post咪算。反正連登只係發洩擂台,係有啲影響力但真係只係香港其中一部分小眾

基本上所有嘢大家都係講完就算,例如反某啲藝人、youtuber kol 咁,我諗唔會有人預真係會成功反到
我以為#2已經夠收佢皮
點知佢仲係要繼續駁嘴
大把死仆街90、00後19年頭都仲去緊深圳打卡
問佢哋知唔知咩係民主派本土派,完全識條撚
屌你老母一萬個有9999個都唔知自己抗爭緊啲咩
算啦
問呢堆人2019年認承過嘅齊上齊落去咗邊佢哋會即刻啞哂
佢哋根本就剩係識上唔識落 有福就同享 有難就走先 最肉酸嘅係走咗仲要大大聲恥笑嗰啲仲受緊難嘅人
無錯 樓主好on9
咁你班完全冇反省能力嘅垃圾黃屍永遠都係柒嗰樣嘢,又真係搵唔到新嘢講嘅
兩個都係經典

總之我一定啱,你哋一定錯,你屌我你就係共狗
你咁樣睇嘅話咁你一開始屌啲咩
真野唔好拎出黎講
佢而家好似風紀咁
得閒就出篇文屌人屌事
係你老母,駁唔到人就咒人老竇生肺癌,你哋黃屍嘅心腸真係好撚到呢 …
你講緊連登仔?
返住中資屌人接中資廣告
我支持佢劫獄㗎
千祈唔好走 留係香港好大貢獻(幫政府)
都係個句,發洩認同我嘅人我講完都係會認同,唔認同我嘅人睇完都係會屌我,根本就唔會改變到任何嘢
關我撚事,你班共匪咁鍾意起人底,起吓我有冇笑過老鳳囉
師兄多謝你覆佢,真係屌到冇氣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞