得罪講句,香港人最叻就係情緒勒索

848 回覆
1322 Like 865 Dislike
睇返2019年已經知,咩我好撚鍾意香港呀、兄弟爬山呀、手足呀咩煲底見啊。結果?咪就係個個都淨係識講啲好好聽嘅說話,唔好講搞出人命啦,就連坐幾年監都拎撚左佢條命咁。依家有事嗰啲就坐撚晒監,其他香港人呢?咪就係諗點儲錢移民去邊好囉。

喂既然你都諗住放棄香港走人移民嘅,咁一開始就咪撚水人出嚟啦,水撚完就拍拍囉柚繼續做黎生儲錢移民,走到嘅就走,咁未走到嘅依段時間喺香港做咩啊?咪日日見到啲斬人搶劫新聞就喺度講廢話「而家香港真係好太平啊」、「又話香港治安好左既?」,一係就笑下比卡超啲雞毛蒜皮事,打下飛機又一日。

食黃店同追mirror又係咁,前者一句我係黃就即刻唔理煮咩狗屎垃圾出嚟都大把黃絲食。後者仲衰,見viu疑似係黃就當正佢神咁拜,當12子係耶穌再世咁拜。最撚好笑係有班人永遠講viu 唔好=撐Tvb,咩唔係要viu贏係要tvb 輸,以為支持viu =反tvb ,真係當正viu唔係中資咁款。

你鐘意既話我5毛又得、3毛亦得、tvb間諜都得,block柒我之後掩耳盜鈴都仲得。

總之都係一句啦,到頭來乜都爭取唔到仲要累真正有心嘅人死既死,坐嘅坐。藍絲係真小人,黃絲咪又係成班偽君子,我真係好撚後悔當初會做黃絲,安安分分做一隻乜都唔理嘅港豬仲好,反正到頭來結果都一樣。我唔理㗎啦,香港係我出生地,我就一定唔會走嘅。但我亦都唔會再自討苦吃咁戇鳩,保護好身邊重要嘅人就好了,其他人I don’t fucking care
你咪示范緊咩叫情緒勒索

Tldr but I feel u
係啊咁我係香港人呀嘛,以其人之道還治其人之身姐
真 香港人根本垃撚圾
難為班手足為咗呢啲柒頭嚟犧牲自己
得閒可以睇下,當係小學生週記咁睇
抵佢地死啦 咁蠢
簡體
樓主呆撚咗

心聲
總會將黃依個字轉化為「本土文化」,咁我想問tvb 以前啲歌係咪又係本土文化?
根本成班攔坦都唔配有民主,成班冇腦黃屍冇能力又想自己撐起個經濟搞獨立,屌你淨係冇軍事力量依樣嘢都收左皮啦,我擔保如果有民主之後,班人又會得一想二要其他嘢。
睇返14年都幾戇鳩
再睇返2010反高鐵再戇鳩啲
連登風紀
老鳯點睇都係自己衰戇鳩嚴格來講佢只係一個搞屎棍
預咗俾人吠到仆街所以多謝你嘅認同
香港係我出生地,我就一定唔會走嘅
完美示範
打飛機來講,香港人真係一流。睇到最後一格都覺得尷尬,自己都講咗自己原來只係F F
「08年奧運:我係中國人啊Hi
此Post已完
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞