睇完印度仔個背景 唔係好明點解連燈仔會笑鳩人印度仔做英國首相

280 回覆
489 Like 89 Dislike
笑死
- 畢業後於高盛投資銀行擔任分析師
- 2019年約翰遜任命為財政部首席秘書

BJ點樣識到佢,其實
你係佢都做到,有乜咁巴閉?
他只是恰巧出生在比較富有、有地位既家庭。
Rishi做mp嗰陣囉
《每日電訊報》:辛偉誠即將下令關閉全英國30間孔子學院!
https://lih.kg/3192648
#12, 83, 204, 206 當你疑點利益歸於被告
#33, 45, 132, 149, 225 呢啲唔係明顯racist係咩?你答我

睇埋隔離「辛偉誠將接任英國首相!!」
https://lih.kg/3190756
頭四版已經#21, 39 (70, 79同一人), 59, 87, 88, 96廢事搵埋落去
定係你條ching chong想講咩阿差、咖喱佬、印狗唔係racist係親切問候語?
#33 南亞狗 連種都錯
#45 擺明係政治立場問題
睇完兩個都廢事睇落去
連登上面叫阿差、咖喱佬、印狗就叫racist, 我建議你立即quit連登啦
慘過番印度個post入面大把人親切咁叫印狗啦 , 係咪又racist 呀
為左打稻草人屈到痴線 同歐美d痴線BLM一尻樣
頭4版揾幾條友尻up就等於風向
民建聯民調都有力過你條傻尻
將叫會員慘過番印度做印狗,同叫一個印裔英國人做印狗強行講成係同一件事
唔知邊個先打緊稻草人、玩緊邏輯謬誤呢嘻

你可以唔睇落去嘅,唔敢面對啫
BBC報導時「意外地」稱呼辛偉誠為臭閪、仆街 ('cunt', 'twat')
https://lih.kg/3192329

係囉,英國人憑乜嘢屌鳩辛偉誠係臭閪、仆街
打稻草人嘅笑人打稻草人,學到野
你以為特朗普集團冇喺支那做過生意?
你立場唔代我立場
做得呢個位就要接受民意的監察/洗禮

樓主同公民黨班垃圾老野同香港班廢人左膠一鬼樣
成日就話自己學歷點高./有咩專業資格,跟手就屌批評者無資格講野

樓主呢種思維方式本質就係中國人果套野
辛偉誠最大問題係得mp大力支持,但保守黨有會藉的人已經唔太支持辛偉誠
計埋保守黨外支持度更慘淡

樓主講來講去就係做過投行/履歷好所以邊個唔支持就係攪事
我想問做咩唔立法要做過投行先比上位?

同埋現在係辛偉誠有責任團結/說服別人
班港喱戰狼周圍屌人做咩?
on撚9 咩叫收留香港手足
宜家中国違約 英國佬送你班手足去共產黨之後 完全睇住你死
迫著派個visa俾你 仲要政府有錢收 對佢有巨大經濟利益 你班友自給自足喳傻閪
乜撚都唔識 labour上去都係咁架啦
支種黎 成班on9
sorry我咁遲先回你

其實我唔係反對佢, 因為我根本唔識佢

但我唔覺得反對佢的人, 係有甚麼racism惡意, 佢地覺得佢唔係英國人, 所以做唔到呢份工

但你指出佢真係英國人, 咁證明佢真係可以做, 但呢點同我講"好多人都想自己人做返領導者"係無衝突

我只係講出呢個事實姐, 唔係針對呢個人, 唔係針對英國政治
呢D好難講, 因為我地無得選, 你搵一個極受歡迎的大陸移民去講, 就好多爭議性

我只係想指出, 人性往往係咁, 想自己人做領袖

呢個唔係英國有, 度度都有. 當然有人會話, 呢個人唔係印度人, 係英國人, 我想又返去基本起點, 好多人唔信佢係為英國做野, 即係佢真實真係為英國做野都好

講到呢度我只係想指出人性姐, 你可以話係落後, 但同時好多國家好多地方都係咁

其實越講越遠, 我記得有個問題問得好好, 就係大家都知種族放埋一齊就多衝突(社會學好多觀察的結論), 但點解仲要咁做?

當然大家都講diversity帶來力量, 但我真係好懷疑真係咁
唔係反印或支持印, 講出好多人唔鍾意咁姐, 就算你自己都好, 你話你要嫁個黑人黑妹, 你老豆老母一樣會反對

好多野真係唔係你諗到咁progressive的, 只係無燒到埋身姐

當然我完全唔係贊成或反對呢位印藉英國人, 我只係指出人性本來就係咁, "非我族類, 其心必異"係人之常情
然而英國本土民主制度係會容納印度人做首相
反而一班在港港人不繼評擊人種族
重點係佢奶共
非我族類, 其心必異"係人之常情

呢啲支那式思維好心就放棄左佢

知唔知平定安史之亂最大功勞咪又係外族人

歷史上殺最多漢人,背叛背刺漢人最多就係漢人自己

咩非我族類, 其心必異根本就係諉過於人
應該冇,得500k
得喇 Mark Zuckerberg Bill Gate都冇讀過大學呀嘛

你篇嘢十足十d讀唔成書嘅傻尻拎嚟打飛機嘅文
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞