求滑鼠推介

154 回覆
4 Like 11 Dislike
用開大隻定細隻
我少少carpal tunnel syndrome 用緊直手mouse , 手汗勁

想搵直手窿窿電競mouse
但係市面只有其中一樣 無並存
g603 g703兩隻點揀好?
打算由GPXS換VIPER V2
屌你老屎 垃圾L牌個微動廢撚到哭
唔夠一年又壞
想double click一定買L記
razer viper ultimate
成千蚊買隻滑鼠返黎仲要自己落手去fix the fucking QC problem
我屌爆L記老母
想問下同qc有乜關係 你用得太暴力粒switch壽命自然就短, logitech個button tensioning會令個button更易trigger(用落反應更快), 另一方面會令粒switch更短命,加上debounce time低咪會易啲malfunction, zowie嗰啲set到4ms/8ms咪冇咁易double click 但咁高延遲打乜嘢機
廢咗個耐仲要一路淨係出新色先燥
G502我都用壞左2隻
我仲要唔係常常打機果類人
睇下先
deathadder好似好揸手啲
不過又貴一截
技術上唔出新都屌打所有brand, 你吹佢唔漲 周不時都特價劈到600蚊港紙,抵到笑
技術屌打真係未必 始終都唔係最新嘅sensor同最輕
對我黎講gprox最J嘅位係佢殼個coating摸上去好舒服 同個shape真係啱好多人
咪玩啦sensor新=好?輕但唔實淨有咩用?自己拆出嚟睇下個skeleton做到幾癲, 世界上唔會有第二間公司做到

你以為買個sensor返嚟裝落去就用得? 唔使調較?咁自己砌一隻都用得啦

自己去望下motion delay邊個最低, razer 4000Hz先贏人哋1000Hz少少,仲有無線抗干擾用咗幾多時間同做咗幾多測試先做到咁穩定

Shape呢啲見人見致,大把人dislike佢個shape只不過冇乜其他選擇焗住用佢

coating方面係數一數二但好快就甩coat打油
如果budget 700-800
唔打fps 打下普通魔獸世界 上下網
g502 lightspeed 7xx
razer hyperspeed 聽人講razer好易壞?但3xx
corsair dark core pro rgb 6xx

3隻邊隻好啲
有無人用緊final mouse
好貴但見佢話用左唔同物料去整, 同粒電頂到好耐

諗住改隻g pro x 定直接買final mouse
用左三年真係窮撚首選
想入黎睇下有咩有線滑鼠好,點知全部都講緊無線
隻zowie用左6年壞左
借依個機會試下無線啦 宜家唔興拖住條線架喇
但唔想換電/叉電呢啲,覺得會麻煩
又總係覺得有條線連住啲訊號傳輸一定最快最穩定
又唔驚比隻貓掃走
仲要有線平啲比較之下無線無咩吸引
我想問呢隻滑鼠 評價如何?

同埋 有冇話邊到買 價錢接近你講既200樓下?(腦場)?
Thanks ching
我之前用文書mouse玩唔到槍game 郁太快會detect唔到
之後買左呢個到而加用左兩年 同新嘅一樣 0問題
我諗除非你對mouse有研究/有某d特別要求
如果唔係呢隻都完美架啦

美國amazon usd20~hkd160
香港貴d?不過就算貴我諗都相對其他款平掛
求介紹 研究左好耐
fyi 我手掌16cm左右 啱啱好
前日買左 G703, 一d 都唔後悔。個人覺得好樣過 G603, 而且可以 usb 差電唔用電芯,又有 RGB lighting, 同埋個 G913 一齊 breath lighting 頗治愈

不過G703 耗電比我想象中快都真,有冇人買過 Powerplay 充電板可以分享下?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞