[KPOP] K-POP 2022討論區 (55)

1001 回覆
1 Like 24 Dislike
一定啦
而家初出道就慘…
金在中日本演唱會好似取消咗
其實我份人好陰謀論架
今朝起身見到149個人遇難嗰陣有咁諗過
咁窄嘅斜路,逼10萬人
無人潮管理,可以雙向行
有關部門都錯得有啲離譜
同埋係萬聖節活動嚟
又話啲糖有問題
除左同理心,門票場地改期問題外,最麻煩一樣野,如果海外show照開,入場歌迷一定Ok冇異議,但表演者,面部表情點管理?太興奮開心唔得,太沉既又有不如唔開既言論

兩個字,難攪,公司同藝人既立場
相反,如果規模唔大,取消係最容易既決定

反正韓國法律都piece of shit
嗰幾個垃圾真係當場死咗嘅話,都係現眼報嚟
如果係真 韓國政府就算掘地三尺 都會搵佢哋出嚟祭旗
個單點同,名正言順生祭
同支那一樣睇背景,大財團總有辦法走甩
好似有個produce 101男嘅,喺呢次意外過咗身?!
PRODUCE 101第二季出身的演員李智漢因梨泰院慘案去世,享年25歲
已故李智漢自2017年播出的Mnet《PRODUCE 101第二季》被大衆所熟知以來,出演了網絡電視劇《今天也是南賢的一天》等,以演員身份活動。故人的靈堂設在明知醫院殯儀館,出殯日期爲11月1日。
Longest charting #KPOP soloists on Billboard Artist 100 (weeks):

🥇 Nayeon — 5
🥈 J-Hope — 4
🥉 Jackson Wang — 3
04. PSY, Jungkook, Agust D/Suga — 2
05. Baekhyun, RM, Rosé, Lisa, Jin, V — 1
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞