究竟kiki and may,陪你打j呢個channel 係點揾錢?

259 回覆
20 Like 168 Dislike
閪眼
懇請樓主pin 小弟不才幫佢哋度左啲集數

求婚都拍晒片做廣告囉

結婚咁大話題性點會唔拍

分分鐘由plan 到洞房都拍百幾集

暫時幫佢度好左啲集數點發水先

第1集-go through 番上次巴黎回憶

第2集-結婚流程(上)

第3集-結婚流程(下)

第4集-講下啲習俗(ft. 大come 姐$)

第5集-講下結婚可以點自己plan / 要留意咩

第6集-講下weeding planer (ft.weeding planer$)

第7集-自己的夢幻婚禮 (上)

第8集-自己的夢幻婚禮 (下)

第9集-同就黎結婚既YouTuber 吹水

第10集-酒店vs酒樓 (ft. 酒店贊助)

第11集-試菜 (酒店A)(ft. 酒店贊助)

第12集-試菜 (酒店B)(ft. 酒店贊助)

第13集-試菜 (酒店C)(ft. 酒店贊助)

第14集-决定邊間(睇下邊間贊助多啲)講下點解(廣告時間)

第15集- 宴會防疫措施(ft. 酒店贊助)

第16集-化妝師(ft.化妝師$)

第17集-婚紗(西式)(上)$$$

第18集-婚紗(西式)(下)$$$

第19集-群掛 $$$

第20集-preweeding 影唔影好?

第21集-影pre weeding

第22集-睇汁相+相冊

第23集-may 美容

第24集-may 紋尾

第25集-may冷凍溶脂

第26集-Kiki 做gym 操大隻

第27集-訪問may 屋企點睇 有咩寄望

第28集-同上 Kiki 版

第29集-睇run down

第30集-汁成生片段 (順手回憶YouTube)

第31集-姐妹團

第32集-兄弟

第33集-最後當日著咩衫 買咩衫俾兄弟姊妹

第34集-花車

第35集-睇酒店for may 出門 (酒店A)

第36集-同上 (酒店b)

第37集-同上(酒店c)

第38集-同上(决定邊間)

第39集-Kiki 大隻驗收+剖白+婚後展望

第40集-同上 may 版

暫時打住咁多先,想知再講。

Kiki may 有興趣想搵我做製作人員歡迎搵我

分到200都冇問題 不過可能你地辛苦啲

Btw 雖然個別搵唔贊助,企但都8成有得r下

同埋全部都係vpn 贊助
講咁耐圖都無張

利申:懶人
好尷尬以為自己好撚好笑,點知鴉雀無聲
頂唔順,柒到唔敢睇
利申真係唔係打手

旅行之前望過佢啲片都覺得幾有心機,去旅行已經好攰,尤其歐遊,拍得出呢個水準已經算係幾好,係見到啲人鬧佢地我睇唔順眼
中出就可以未就唔會結左婚
蝦有蝦味 魚有魚味
仲有珠寶/deco/印帖/回禮/過大禮贊助etc
呢對柒男女就收收皮先
條女柒就基本
佢個姑爺仔成隻老鼠咁仲要叫自己KiKi
屌你地老母兩個痴埋一堆唔好害人
得連登仔講 邊個會care
依排PR風係咪吹緊要打擊KOL

好多kol 要比人開post搵野屌
小薯茄 熊仔頭 之前又有個食野既kol
連登仔, dont make stupid people famous
水準就未必講得上喎
8成時間都係影佢兩個多過其他

你認真佢地有心機拍左咩比你睇
樣衰是原罪
見佢哋啲片周圍都航拍會唔會比人拉
你係佢邊個 你成世唔接受人哋都wfc
如果你真係去過歐遊嘅話,又去過佢哋去嘅地方,你會知道其實佢介紹嘅景點系好齊,當然比唔上國家地理雜誌級數但鍾意聽佢廣東話旁述

認真佢一段片都成20分鐘,我覺得好夠,如果佢真係認真啲,拍長啲,我應該會飛黎睇

另外,其實room tour可以短啲,因為佢住嗰啲酒店咪每一間都好特別不過整體嚟講我係鍾意佢介紹行程多啲其他就一般,本人主要比較欣賞佢地有心去拍
係佢着嗰啲酒店唔係*每一間都好特別
Kiki好撚柒
不如問有邊個香港youtuber連登仔係滿意
其實睇佢地之前既日遊片,真心差。

鄉下,大景點,去開日本既人熟到爛,咁想特別跑出,緊係想知佢地有冇咩特別景點,結果係失望。食野,唔好講錢,佢地去個d真係唔算好,意思唔係講唔貴唔好,而係好普通,等如指香港旅遊片食翠園咁....

講真自己自由行plan得好唔少YouTuber好多,而家做功課唔難。酒店去日本網book,搵食除左睇分,參考食日本人留言同相,機本上冇伏過。

問心係葡萄架,佢地有sponsor,唔止平,而且有時日本旅遊局搵佢地,會去到好多一般遊客都去唔到既地方。但我都知拍片指到做YouTuber咁,係完全享受唔到個trip既。
屎當真同JFFT都算
做既野講既野出位d有爭議性d

呢個channel唔明有咩好屌
唔鐘意咪唔好睇
又無得罪你
呢度啲人係咁 撐就係打手
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞