究竟kiki and may,陪你打j呢個channel 係點揾錢?

259 回覆
20 Like 168 Dislike
貝貝轉型做生活KOL
成日賣iherb廣告
你係咪想講有may carry返
不過我明點解你會認錯
睇日本人may姐算
講廣東話又講得唔錯
講真算係咁啦
香港做旅行KOL 佢哋同貝遊都做得幾好
旅行KOL我覺得做得最垃圾嘅反而係日本人
但明明日本電視台做嗰啲旅遊節目尤其拍日本國內嘅好好睇
台灣人就多數有heart啲,水準穩定
不過台灣人做得最好都係blog嗰種,資訊超清晰

佢講野 感覺上好似呀may逼佢背出黎咁
其實人地真系拍得好用心,剪片速度又快,又識用航拍嗰啲,資訊又齊全,上兩個月去歐遊都係睇佢哋參考,對好多地方加深左認識,而且佢又係講廣東話有親切感,香港好少有呢一隻YouTuber

人哋都係做自己鍾意做嘅嘢,點解YouTuber就要個樣好睇?點解YouTuber就唔可以靠廣告賺錢?

其實好多人都羨慕佢哋咁自由自在,只不過冇勇氣又無實力,但又響度嘈喧巴閉
之前見佢哋去歐遊唔知洗幾廿萬 返嚟隔離酒店仲有酒店sponsor 爽撚到佢
玫記名校
靠做KOL都個個月賺十幾萬啦
因為佢真係band3 仔
貝貝去日本d片幾好睇
男女個樣都有缺陷,應該sunny 後就到佢地出事

利申對佢地無感覺
不過你真係好打手
同埋感覺佢成日怕柒怕尷+唔玩得
有時佢7咗啊may喺度笑佢 佢塊面即刻黑晒
真係慘 好人好姐都要比連登仔唱衰 證明你係人就要比人喺度屌
佢大把sponsor/請佢去/收平啲
之前有frd開餐廳,請過佢做打手,呢啲垃圾都收2萬
佢係講得好詳細
但係個tone好悶,如果d景點唔吸引既話好易睇到訓著
我都見過
成日用自拍影住自己塊面都好睇?
🤣🤣🤣🤣🤣
唔係吖嘛
一路以為Kiki 係條女。。
條女都半斤八兩姐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞