究竟kiki and may,陪你打j呢個channel 係點揾錢?

259 回覆
20 Like 168 Dislike
好多youtuber成段片都係廣告,咁點計?
反而段片有內容仲要比你屌
無但有睇東京
都想知點解咁有錢
啱啱開台嗰時有睇
一路都分唔到邊個係kiki 邊個係may

睇咗幾條片覺得唔對路之後 已經"dont recommand"左
唔駛再喺youtube見到佢地
之前話定位自己做旅行YouTuber
但啲旅行片冇內涵同質素到一個點
成日凈係影自己個樣都算
旅行都下下介紹自己間酒店房
大佬 你介紹冇問題
但唔洗用成大半條片介紹
仲要啲房又唔係好特別
旅行片 唔係staycation片
可唔可以搞清楚先

仲有拍左咁耐片stabiliser 都唔用
仲話拍旅行片 但一路行一路震咁
然後前排見佢地話收到sponsor stabiliser
先話遲啲啲片會用

睇住佢地愈買愈多名牌都唔改善啲拍片質素
真係抵咁多人反佢地
咩點計 人地問點搵錢 我咪答佢點搵錢

你做乜撚嘢呀
咁好搵
求婚都好似有拍
遲啲直播埋生仔呀
好似十萬sub Q&A條片講過
開始做果陣戶口由5位數跌到落4位數

跟住十萬sub果陣開始搵到d錢
不過都唔能夠話係儲到錢
佢兩個真係香港最樣衰嘅YouTuber
咁嘅樣都睇得落 啲人真係唔知咩眼光
仲有 出出下歐遊片話唔再更新
又話日日係咁剪片
明明啲歐遊片已經出得慢 都出唔晒
見到真係笑左
仲話自己旅行YouTuber
真係好fail
What a coincidance!
基本上呢兩條友日日都遊山玩水 環遊世界 仲要唔係窮遊 shopping又買明牌 唔信廣告收入夠佢地cover呢筆數..
btw 兩條友啲片有咩吸引 樣唔吸引 講野重鼻音 冇學識郁唔識外語 係咪普普通通識剪片已經做到youtuber
好諷刺 唔使打工死慳死底已經 完左好多人環遊世界既夢想
聽到佢哋把聲已經頂唔順
廣告囉, 旅行洗得幾多錢丫對比起D植入式廣告...
當無得出去旅行果時佢地夠膽沖出去..連VIEW到賺埋..

打工唔洗死慳死抵都去到架
不過要辭職0收入香港人唔敢姐
係香港就瘋狂staycation
通返關就歐遊+日本豪遊
Youtuber 真係財自第一步
你去做囉
條女都柒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞