[AROHA] ASTRO 討論區(70) - D-129

1001 回覆
14 Like 17 Dislike
廢社果然係廢社
仲要全世界都知
原來沒有 從來都沒有
以後都唔敢唱S#1了
S#1變咗毒撚溝唔掂女神神曲了
真心搞咩 係唔係廢社玩牙石亂咁出新聞
送霉團一程
我諗我要轉loclscreen了

求wallpaper推介~
唔要牙石單人
嬲多陣先
笑撚死
唔通牙石已經諗住唔續約 所以廢社送咗佢一程先
點解要牙石硬食啲咁尷尬嘅事
方社有冇認真工作
真係
之前音樂劇又唔俾人搞食應
琴日音樂劇先末場 今日就爆
廢社都算係咁了
好強嘅摩擦力
從來都冇
睇怕啲黑料陸續有嚟
牙石你個仆街仔點對得住依位AROHA

來推薦完全沒有出現英文的偶像歌曲吧
https://www.facebook.com/KpopNewsTranslation/posts/pfbid0yNTsUZeDXg1MUGDb8Xa6wu6D5igFSed9MkoxGgiHmwoVZRojRm4KJn4jpdQv1f9Bl
Wanna One的 <Flowerbomb>
歌詞全部都是韓文 rap也都是韓文
整首歌都沒有出現任何一個英文單字
作詞(+作曲)的是Wanna One成員河成雲
我第一次聽這首歌的時候
因為都沒有聽到英文 所以覺得很神奇ㅋㅋㅋㅋㅋ
來源: theqoo https://theqoo.net/2598264983
1. INFINITE的'The Eye',裡面都沒有英文
2. 少女時代的'Into The New World'
3. NU'EST的'A Song For You'
4. IZ*ONE的'SOMEDAY'很好聽! 這首是曺柔理作詞作曲的
5. VIXX的'桃源境'
6. EXO的'蝴蝶少女'
7. GFRIEND的歌都是... 太多了,這裡列不出來
8. INFINITE的'The Chaser'
9. ONEUS的'月下美人 LUNA'!! 這首真的很好聽
10. IU的'夜信'、'Above The Time'、'Full Stop'和'膝蓋'
11. 這個領域的第一名一定是GFRIEND的歌
12. ONEUS的'月下美人 LUNA'的概念也是韓國風,舞台也是穿韓服,所以我覺得更有意義
13. 這首是我偶像作的歌耶ㅠㅠㅠㅠㅠ 'Flowerbomb'真的很好聽,除了這首以外,河成雲作詞作曲的solo曲當中,還有很多像童話一樣的歌曲,請大家多多收聽,嘻嘻
14. 以前也看過FTISLAND有很多韓文歌詞的歌曲
15. ASTRO的'Our spring'!! 這首是成員Rocky作詞的
16. 我就是喊著VIXX的'桃源境'點進來的
17. SEVENTEEN的'Smile Flower'
18. 原來這首是河成雲作詞的啊,真帥氣
19. Lovelyz的'Beautiful Days'
20. 我只知道GFRIEND有幾首全韓文歌詞的歌,其他都不清楚.. 這樣看來,原來沒有英文歌詞的歌曲其實很難找耶
(轉載請註明出處,謝謝~)

https://youtu.be/pmyYCUnJcOA
我都有感喎
唔續約呀喇,玩你一野先
就係冇

或者已經係認真地散黑料

U記要課金又久久唔上水
(好似七個月都無ON 之後一ON就用女方咖啡車句嘢?)
首Solo歌又搵女方幫手 但嗰陣係未溝?溝緊?定點
雖然wfc 但覺得佢未做好本職就走去食女
仲要食唔到嗰隻

BTW Still Love You架牙石
今次食唔到 下個更可愛
但全世界都知你食唔到依下小柒
下次醒少少 唔識溝女唔該問下你班哥
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞