[悠二開箱]MSI B650 Tomhawk 及 Gigabyte B650 Aorus Elite 拆解 ATX之爭

106 回覆
31 Like 13 Dislike
我後補啦

我反正黎緊都要做am5測試
咁又唔係

其實TUF 板有d都唔太差

而且就算ROG有時都唔見得好勁
其實我覺得應該唔會有咩大分別
姐係咁講

好既會繼續好.本身差既咪好少少

大家其實都係同環境同情況公平既

同埋所有散熱器都係架啦.多風流d一定好d.個句野其實有少少講緊廢話.

同埋asus個vrm散熱規模都遠遠低過msi 同giga啦.輸都好合理
rog 低價比低,不嬲都係

tuf 有好野
暫唔唔砌住, 遲下先再研究下
rog 性價比低,
TUF 之前都有d唔差架.不過貴

其實asus有時d板都唔錯.但問題係貴.所以去到中期.佢地asus降價之後變得叫正常好多
carbon 上水先買
同大地震有關?
不了兄

又黎問下你意見了

今次點睇
我之前係唔係有講過類似既野
asus貴就收板啦, 睇$最實際
最緊要抵買
asus貴就收皮啦

dklm 又打錯字
asrock vrm好鍾意+fan
之前啲太極

佢有d 型號唔差.一直只係價錢問題
係.好就一定好d不過同時要睇埋成個HS設計

點樣加fan既方法.位置.都有影響
∇ PCIE EZ-LATCH, 特大易撳尾制。CPU GEN4X16 PCIE SLOT。

個cpu 我要load下feel到講咩

我下篇文我改下d文筆先

睇下點樣易明d
X570出完之後個一年

Giga display card同底板部門一直鬥緊

之後display card同底板部門整合左 話就話整合

但因為礦既關係 display card部門先係話事個個

因為礦令到卡好好賣

之後令到giga走左好多人才 同高層

所以死左幾年

上年開始全球giga好公開咁請人

應該有好大幫助
等試機呀~
認真.我仲有少少諗緊點樣做13代CPU測試

我想做特別野.

但.....我雖然同廠商申請左DDR5 7600MHz media sample.但係趕唔切20號前了

所以而家的話.我仲諗緊.12900K我有.13900K我都有.仲嘗試緊
我見giga b650有塊GAMING X平過AORUS ELITE,買唔買得過?兩者有冇大分別?
兩塊都唔差.不過aorus elite只係差百幾蚊.緊係上aorus elite
成個硬件台得悠二出開箱文
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞