當年四大天王,劉華係影帝,學友係歌神,城城係舞王,黎明做乜既?

441 回覆
22 Like 161 Dislike
唔係李克勤靠倫伯先做返歌手咩
同梁榮忠做勁歌咋嘛
電視劇?
黎明全能嫁
你去睇下佢32歲前拎到既所有獎項
佢唔退其他歌手無得玩
大師兄連做戲都㩒住填海華嚟砌喎
誠哥搵過佢拍唔小和記廣告
可以講音樂呢個層面
只有張學友黎明係拎晒香港大滿貫
填海無男歌手金,無我最喜愛的男歌手
無金曲金
郭富城無金曲金
姐係黎明係boss, 集合曬三個天皇既特點
黎明係歌影舞每樣33.3%
填海音樂層面overrated
後世個時一定係隊最多野個個
https://youtu.be/G709Upxh9EY
係四個之中佢最係藝術家既典範 後生一早咩都玩夠晒 從來都唔會要做到隻牛咁搵錢或者好大陣撈味
到近代聽佢訪問同談吐係比人見到佢好獨立既思維同藝術家性格 但啲唔到佢境界既人係度當佢傻仔
識野既人都知道佢係壇數極高 華人係好少出到呢一類既名人

十五號選手
張學友當然唔係賣樣
當年四大天王呢個名個主要核心就係黎明
要佢黎帶動呢個名,真正當時最差既係郭富城
因為90年代黎明先係新人,拎完新人金後
第二年已經上到男歌手銅,同張學友鬥銷量
仲要過埋
我無未過一個新人可以第二年就拎全港最高銷量
當中仲要係ko埋張學友當時佢紅撚到仆街
文青
負責用槍叫李嘉欣除衫
⋯⋯
這香港
原來黎明比劉德華仲早有影帝,而且郭富城都係影帝

只有學友冇,不過人地歌真係勁

講起上來,劉德華真係最撚廢果個
90年代可以係咁講
90年新人金.91年全年銷量大獎
93年去到最受歡迎男歌手,94年金曲金
唔撚捧佢邊有可能
係因為佢唱功差,走音一次比人講成世
係busy到練唔到
你估依家既90年代既明星好似依家咁撚得閒咩
當年黎明=而家姜濤
其實計演技黎明學友都好好,填海就根本做乜都係做自己咁滯
睇完條片,真係出世得太遲
勁好撚多下話
https://www.youtube.com/watch?v=CcR_cI0OwCQ
新人第二年已經ko所有歌手拎全年銷量大獎
黎明啲歌好正
Sor 我應該 get 錯你意思

黎明青靚白淨,唱下情歌,拍下愛情片
好多少女嗒糖
原你今夜別離去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞