當年四大天王,劉華係影帝,學友係歌神,城城係舞王,黎明做乜既?

441 回覆
22 Like 161 Dislike
咁都屈我
有幾難你都講都得
唔係個個人睇呢個圈只在乎曾經有過
好多人都唔會高峰退落黎,填海就係一個例子
黎明都唔點拍
最少拍電影係佢
但講緊佢退出銷量冠軍仍然係佢
你填海當時仲玩緊
榮光歸香港
有個人果期學友已經唔係最當打 等如gigi唔通又勁過王菲咩
黎老明班契媽係咩人先得咖
有錢有面咩攪唔掂
mirror班濕鳩應援級數差太遠
黎明30就做到跟手退休既野
填海華60先叫趕到個水尾仲要繼續做先留到個名係度
公益金掛 我都淨係記得和記
咪係,佢成就前無古人,後無來者,真係要玩至少可以玩多十年以上,佢肯繼續既話eason,李克勤果班真係提早收檔
R爛席咪變左填海咁越來越柒俾人笑佢四大天王十鳩幾年都仲要同新人爭獎拎
黎明啲MV 係最長最好睇,MV 女主角都係最靚,唱片銷量都係賣得最好個個
https://www.youtube.com/watch?v=M8-3poQu50I
https://www.youtube.com/watch?v=NIMEBP1PY7o
屈晒機啦
玩票數填海唔係果皮
佢選擇退出之後已經無左呢個獎

仲有呢個獎
https://www.youtube.com/watch?v=CRQkWptZBj4
屈到要取消
黎明有埋聯合國護照
李克勤,古巨基當時都衰到去做主持人
真係佢唔退其他人無得玩
2000年4月20日 一見鍾情 Mike 劉偉強
2000年11月24日 神偷次世代 Mac 葉偉信
2001年2月17日 天士夢 城真 朴熙俊 韓語電影
2001年4月12日 情迷大話王 OK賴 王晶
2001年9月27日 不死情謎 Sam 劉偉強
2002年8月15日 三更之回家 于輝 陳可辛 [37]
2003年7月31日 雙雄 黎上正 陳木勝
2003年12月12日 無間道III終極無間 楊錦榮 劉偉強、麥兆輝
2003年12月24日 金雞2 周文光醫生 趙良駿 [38]
2004年2月12日 大城小事 周謙 葉偉信
2005年7月29日 七劍 楊雲驄 徐克
2005年12月29日 情義我心知 李子俊 麥兆輝、莊文強
2006年12月14日 緣邀知音 Leon 黎明 音樂電影
2007年2月8日 心中有鬼 君初 滕華濤 [39]
2008年3月7日 江山美人 段蘭泉 程小東 [40]
2008年12月4日 梅蘭芳 梅蘭芳 陳凱歌 [41]
2009年6月19日 馬蘭花 馬郎(聲演) 姚光華
2009年9月16日 建國大業 蔡廷鍇 韓三平、黃建新
2009年12月17日 十月圍城 劉郁白 陳德森 [42]
2010年4月1日 火龍 文方 林超賢
2010年9月17日 為你鍾情 張偉傑 郭子健
2011年11月29日 鴻門宴傳奇 劉邦 李仁港 [43]
2013年8月9日 一夜驚喜 陸大虎 金依萌 [44]
2015年7月30日 王朝的女人·楊貴妃 唐明皇 十慶 [45]
2016年1月4日 消失的愛人 凌凱峰 黃真真 [46]
2016年1月15日 不速之客 鄭愷 林代雄
2016年5月20日 夜孔雀 馬榮 戴思傑 [47]
2017年5月19日 搶紅 韋利 黎明

成堆爛片都話唔點拍得套三更叫做好D
果時唔退只會比eason同jay chou收皮
劉華一樣歌壇收皮,不過佢用電影翻生
學生妹只會鍾意後生仔,mk瘋EDC同日台韓星
仲記得果時讀書有女同學返學帶黎明poster比人笑左成個月
佢勁就勁左知道自己唔紅得耐,高位急退
宜家就吹到割禾青係神作
四大之中佢拍得最少
你睇下佢拎完金馬之後接d咩
寂寞路上爛閪窿
fans最多
唔紅得耐都紅左足足十年
d MV/廣告根本就係電影級數製作
96年四台聯頒音樂大獎-大碟獎《Perhaps...》
97四台聯頒音樂大獎-傳媒大獎
99四台聯頒音樂大獎-大碟獎
其他歌手點玩
當年信和相同yes卡好似最賣得
同埋佢拎完金馬獎之後,接既都係想突破下自己
例如梅蘭芳
仍開始hea,搞公司捧衛蘭
佢自己選擇拎晒所有獎後放棄
呢個亦要專佢個人選擇
好過填海到今時今日都拎唔齊音樂獎
學友做乜似乜,
食屎啦你唔洗講,月滿軒尼詩做廢青,
十月圍城書生,赤道做教材,個range又闊又好
失驚無神
佢退左之後有幾紅有咩代表作
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞