當年四大天王,劉華係影帝,學友係歌神,城城係舞王,黎明做乜既?

441 回覆
22 Like 161 Dislike
你00後?呢套野係周星馳重金請黎明做奸角,好L 轟動,全香港都知
睇晒留言
都答唔出佢係做咩
姐係全能?
已報國安
個主持仲要講LEON LAI係全世界百萬女性既fans
係講緊the world
有一日姜b能夠做到就真係紅啦

其實論國際地位,leon係高過另外三個
但佢選擇當時退休亦要專重佢既選擇
全能
歌影視都得
又係首位聯合國華人親善大使
最紅時連cnn都會訪問佢,mj都要請佢
佢無主動打入外國市場
但國際地位高過晒另外三位

佢選擇退出香港頒獎禮係要比機會其他人上位
唔係佢拎晒d獎,佢自己覺得唔好意思
我都講唔出佢邊一面特別出色
但就係好撚紅,紅既程度係港版mj
90年代香港的確無爭議係黎明最紅 fans最多
學友紅歌唔紅人 同場得劉華fans勉強叫望下車尾燈
城城當年真係爭啲 97-98最紅果陣叫做爭番啖氣
但海外地區另一重要戰場台灣情況係好唔同
台灣最多人鐘意係劉華 最多人聽既係學友既歌
城城早期都係台灣爆紅番香港發展
黎明係台灣發展一路麻麻 所以佢主力留守香港
其他兩大天王學友同劉華係攻陷曬台灣市場
學友賣過百萬張唱片 劉華係緊隨其後
所以佢地兩位為香港文化輸出貢獻好大
星馬大陸更加唔駛講 基本上學友劉華都一枝獨秀

靚仔少少都說啫 一定唔差得遠
靚仔
黎明發展既全世界
西方如果選四個華人,基本上都係選佢
又係四個之中去歐洲開演唱會
特別係打入南韓市場
即係依家既亞洲一哥

當時ccn仲問佢,你對去荷里活發展有冇興趣?
即係問佢當時有冇諗過去最大既舞台發展
個國際地位都唔多同
https://www.youtube.com/watch?v=M8-3poQu50I
個時細個食晚飯就係等佢黃金時段播廣告歌,成分幾鐘
最紅最靚仔
賣電話
因為浪子回頭
佢一出道以為自己好撚紅
又酒上癮
後尾知錯
有野就做
最尾可以唱返歌
就係做乜鳩
靚仔殺哂
企喺度唱快歌你吹咩
記住以前高登啲人話80年代尾90年代頭韓國
周街都係港星啲海報廣告
咁無理由講3大天王
咪質多個入去砌數
你老母就質入去
明明係因為佢四大天王先存在
又係最早拎金馬影帝
人地主要只係想曾經有過
你自己睇下佢32-34歲前有邊樣野係質入去

仲要最早拎完獎選擇退休
直升機跌落去都唔死
黎明真係黎明
個陣剩係記得佢拍過套廣告要無表情跳笨豬跳
佢96年開始真係唱得好好
不朽
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞