當年四大天王,劉華係影帝,學友係歌神,城城係舞王,黎明做乜既?

441 回覆
22 Like 161 Dislike
歌神啲戲其實好佢好多
咁點解香港既【翡翠樂壇】會沒落
反而南韓既歌影視邁向國際
佢唔係黎明唔通係你咩白痴仔
On99
黎明捐錢俾中國小朋友食預防小兒麻痺症藥丸
佢有聯合國護照
華人得馬雲,李連杰同黎明有
又點,人地愛香港仲多過大陸
入埋健力士
其實以佢呢種巨星,佢咁撚busy都可以比聯合國請做大使
呢種能力當時華人係好少有
佢亦係第一個

要到90年代先有黎明係真係做到聯合國大使
仲早過碧咸,成龍呢堆
食老本,講晒
應第7任聯合國秘書長科菲•安南(Kofi Annan)邀請,出席在紐約舉行的聯合國親善大使與和平使者聚會

都無幾多個做到佢呢種國際地位
黎明唔拎獎 似係俾機會其他新人
明顯啦

唔係其他歌手點上
除左當年金像獎,金馬獎演員獎
2年後佢拎埋金馬獎
佢咩都有齊
又係香港歷史上最後生既大滿貫既歌手

我係佢都會考慮比機會人地上
當年走音比人屌到上天花板但同時證明佢有幾紅
cls
走音完仲可以拎走全銷量大獎,再加開演唱會10幾場
當年填海先開始開演唱會10場以上

走音其實無咩大不了
依家好平常
係咪有實質用途去邊都用到??
聯合國通行證(英語:United Nations Laissez-Passer,縮寫:UNLP、LP)是聯合國根據1946年通過的《聯合國特權和豁免權公約》[1]第7條所頒布的一種特殊旅行證件,僅聯合國和國際勞工組織有權頒發[2]。該通行證在國際通行上提供很多便利條件,持有人可以在非國籍所在國擁有外交豁免權及在免簽證、快速通關、安檢等方面享有照顧。
聯合國通行證依例只可作公務用途。該通行證通常頒發給聯合國與國際勞工組織官員,除此之外,世界旅遊組織、世界衛生組織、世界銀行及禁止化學武器組織人員均可申請。

聯合國通行證分紅藍兩色,紅色通行證僅頒發給高層官員,其他人則使用藍色通行證

黎明係紅色,即係高層外交官先有
88年唔係奶共譚之前比人揭發同tvb背後有枱底交易咩
頂唔住壓力先退 仲有佢係幫李克勤啵
姜濤有冇走過音?
賣靚仔
食住feel 100%條水呢
賣靚仔就可以稱霸90年代
邊有可能
又唔見mk鋒同陳冠希得

佢唔單單只係靚仔
真係食煙都型撚過人
劉華起碼填詞有一手先啦
情深的一句 冰雨 笨小孩 一堆經典作品
唔好講到佢一事無成咁
講音樂你又喺度講詞
歌詞係可有可無從來都係咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞