我終於頂唔順養古曼童個同事

1001 回覆
96 Like 897 Dislike
啱啱追咗一半post
佢話想同個邪花做朋友係未知隻嘢係古曼童之前既事喎?!
話有個感覺好想同佢深交
奉主耶穌的名 驅邪
呢啲嘢問佢嘅嘢 樓豬就唔會覆 淨係喺度話佢係好人嚟㗎…總之佢係好人嚟㗎啦
睇到我眼火爆 好撚嬲一味就話佢好好 係咁幫佢兜
不如用埋IED
仲有rpg, ak-47
所有人: 明知佢隻古曼童影響到人搞到人反感/疑神疑鬼,有啲怪事發生。佢係知㗎喎,佢應該feel到啲人都唔想去擺仲繼續擺 係有咩居心咁仲係好人咩???

樓豬: (叻哥mode)佢係好人嚟 err 總之…佢係好人嚟㗎啦

仲有學校係返工嘅地方,擺啲小飾物係OK
但擺古曼童做乜鳩 學校又唔係佢屋企
點解屋企唔擺得就一定要擺嚟學校 on lun79
如果佢以為係可以擺 做咩仲要隱瞞係普通公仔
佢擺個古曼童喺學校係因為屋企擺唔到咁簡單?
定有乜用意我唔知
真係好難明d on9個腦諗乜
如果樣野係可以客觀影響現實 根本就輕易被證實
你走之前同d家長講聲喇
D細路再咁落去好危險
你未撞過鬼姐,撞過你就唔會咁講
巴打 你慳返啖氣
既然樓主都覺得個同事咁溫柔
咁仲有咩好怕
點止應該留埋聖誕
直情應該繼續做落去繼續同個同事一齊做野啦
唔會覆㗎啦
幫佢答埋: 平時見啲家長同學生同佢相處都好好
佢幾做得野又好溫柔
佢個好人嚟
其他野就算佢養啲古曼童搞到人心惶惶
就算佢知啲人唔想佢養佢都繼續養
佢都係好人嚟
其實我成個post追落嚟
最撚肉緊就係你班人,好多人講完一句好恐怖、好顛就出返去,得你班人隔幾鐘又入嚟一次update下,講完又講,重肉緊過樓豬…

又唔係有咩新觀點
邊個國家發達到係一個迷信撚都無?
連登仔最推崇既美國英國一大堆啦,你唔信既話將個post翻英貼去reddit囉,又要乘機踩下人拎優越感

一堆科學科學又唔講點科學法,上面起碼有人講到係能量既一種,可以用依方面嚟解釋,你就只係拾人牙慧拎下優越感,重無營養過樓豬
然後樓主仲表示自己係好清醒唔係著左魔

咁香港教育真係玩完 點解咁都可以做到老師
咁不如你地用科學解釋下個現象?
著咗魔既人唔會知著咗魔
中得好勁嗰啲死都唔會知,好彩既,遠離邪物一段時間會清醒返。
體諒下啦
其實真係唔了解科學嘅人先唔信有鬼,但又要夾硬拎科學來講

科學一早證明咗有一啲我哋肉眼睇唔到嘅能量體
好心佢地update下對科學嘅認知啦
百搭
好奇個同事有無睇連登
喱個post已經熱門了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞