[10月足球新番]《BLUE LOCK 藍色監獄》

1001 回覆
34 Like 16 Dislike
Hi唔止黑子,網王
我連閃電十一人都覺得好好睇
唔Make senase對我黎講完全無問題
頭三集頂唔順個點係佢掛住啲好現實嘅背景做啲好鳩嘅野
睇開波聽佢啲認真鳩up真係好難頂
同埋我對呢套個劇情,賣瘸無咩興趣所以棄了
唔會喎,反而睇佢進步同爆seed,而且on99咁溝花好正
但bluelock主角就真係勁普通,無論能力定外型定性格
有個係咪御堂筋黎
畫到好似d 東京喰種踢波咁
青之近排又好睇番,青春熱血程度回到初心
之前打青森拖到傻,新入坑可以skip左青森篇佢

Blue lock呢套野可能因為無咩期待,我當佢bleach咁睇又睇得幾開心
男主真廢+無性格,純粹做下第一人稱視角+旁白側寫配角+推劇情的工具
真心建議換牙凛做男豬,主線故事熱血成長齊曬,個咩世一有咩比得上
世一可以絕殺其實都係運氣成份
宜家全世界大煉蠱整一堆外國天才跟隊真係有D無癮
一係就講快少少直接講邊間球會想買邊個仲好
本來幾間Bluelock砌咗一隊波踢日本代表,多人到冇時間逐個講,然後已經加一大堆外國二打六,好散亂
明明凛carry全隊,真mvp。
但又要夾硬講到世一入絕殺波果下先係mvp咁
俾人執死雞就畫到當正人地殺完人全家呢下真係好中二
劇透
主角魅力=0
全職講波佬
Bluelock 主角嗰能力同青之蘆葦主角係一樣嘅
咁青之蘆葦寫實d,而且得一個同佢有相同能力,變相佢係套漫畫入面係特別既
但bluelock果個,幾乎個個boss都有佢個能力架喎
兩回事黎
不過好明顯
我係真實+屈機好多
世一真正能力係汁雞

咩天空視覺,窩利抽射全部都係為佢發揮汁雞能力既鋪排
次次佢預測到個波去邊,跟住俾新強敵早佢一步踢走
然後又超越自己,快過新boss射入收尾
其實係拳願嘅天空之眼
但個個對手都話想超越佢
明明只係識走位,就講到好特別咁
見到主角就唔想睇
主角個能力都唔係前鋒嚟
乖乖地做返助攻啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞