[10月足球新番]《BLUE LOCK 藍色監獄》

1001 回覆
34 Like 16 Dislike
除咗玲王 全部都係潔後宮
英國隊咁都輸 有冇搞錯啊輸比一隊內訌隊
日本隊都輸撚咗
冇興趣了
根本寫到走火入魔
由關鍵時刻自己射波變搶自己隊友波
On99 又傳波
玲王 凪 潔 呢個3角關係先係呢套野最好睇嘅位
尤其凪真係仆街嚟撚到玲王傻左
呢套野睇到後面我覺得最搞笑係啲人用腳倒掛救波成功率仲高過龍門用手
屌你老母舖咁多集結果傳比人
時光倒流去返未入blue lock之前
其實之前都有馬狼偷自己隊友波
不過呢場條友誇張到同佢個跟班做埋對面後防咁
次次由潔進攻就變成9打13
我要成為世界第一中埸
保方細個岩岩踢波係想打前鋒,之後比人開發左先轉做龍門
我牙丸
Puyol 都打過前鋒
Casemiro最初都想打前 試過嗰陣太多人想打前 無咩人打防中先舉手話打防中

Then he asked how many were forwards and 40 or so kids put their hands up and I said to myself, ‘there’s a lot of competition so I won’t be a striker.’
Then the coach said: ‘Are there any defensive midfielders?’ Seven or eight hands went up so I said to myself: ‘Ok, I’m a defensive midfielder.”
“I trained as a defensive midfielder during the trial and the coach pulled me aside and said: ‘You’re not a defensive midfielder, you came here as a forward.’ But I kept insisting that I was and that’s where it all started.”
主角助攻數仲多過入球數,
咁到底第1集傳比豬隊友做錯d乜
直頭痴線,潔都係搶傳波,雪官條友想俾人睇到,痴線搶自己人波都有得講下
條on9直頭幫對面防守,話晒都球星,咁做未自降身價
究竟係練前鋒定中場
想睇主角自私成魔之路,少失望
lm
做開受嘅角色好難變攻
動畫組畫凜好型畫面冇乜點崩
同隊仲有個世界第一後衛用超越視野mark到自己友仆街
作者本身就係將好簡單既野變成"招式",畫到呢到已經冇哂貨,咩鳩"主角意識"on9到暈
以前鐘意佢簡簡單單,比賽夠爽快
呢家就係咪都護空門,搶自己友波,on99
同青之蘆葦一樣,動畫化個段時間,場波可以踢足大半年
主角意識=世界第一助攻
On9 搞咁撚耐同我講條柒頭入波 衰撚過佢單刀果下唔俾佢入
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞