[10月足球新番]《BLUE LOCK 藍色監獄》

1001 回覆
34 Like 16 Dislike
所以最新作者偏佢踢中場
世界盃果陣D人係咁講, 但我呢個足球小將死忠都冇乜興趣睇
但最近NEXTFLIX見到有, 一睇就睇4集, 停唔到追, 唔錯
不過都係太超現實
唔計四眼仔突然再突破界限,玲王同潔都係一齊比凱撒諗多左一步,算係一齊超越視野贏左凱撒
再計埋超越視野咁燒en, 玲王基本能力高d,練熟左,應該可以用得好過潔
套野擺明少年戰鬥漫風格+一堆靚仔,吸引女
要寫實就唔睇呢套啦
要喺玲王視角出發先知道佢係咪用緊超越視野
潔都係估估吓
Btw, 拜仁對曼城呢場,玲王同誠士郎似青年漫畫主角,反而潔成個大魔王咁款
凪 玲王去錯漫畫 佢兩個應該去少年jump
剛睇左覺得玲王好率真 被人飛真係好可憐
唔係好似有幕有show到reo隻眼都有咩
聽晚個集就播啦
有,睇到漫畫後面同外傳更加鐘意佢
玲王世一, 而家仲要進化到係有自己入波意識嘅中場
其實我覺得佢入面個d 野都叫寫實,只不過用超現實嘅招名去表達出來
無呢幕就突出唔到佢成長同改變自已足球風格
遲下國神比人收埋皮出局仲心Up, 雖然會復活
我反而對國神冇咩印象點劇情同人格都唔吸引
係 冇呢幕直頭造就唔到呢個角色
phase2開始已經開始唔現實尤其是係超越視野 同你講緊球場意識高到一個點你就會有呢個能力
但本身球場意識高嘅人本身已經好似識預知咁
我覺得講到主角意識先真係開始失控
想國神大爆發
成日入波但全世界淨係識潔潔潔潔潔
而家暫時知佢體格,體力同左右腳射波進步咗, 暫時未知佢技術,意識有咩進步,希望佢會講下敗者復活戰個個程,經歷咗d 咩
好似係潔話佢足球知商本來高所以先可以模仿到人地d 招數,但就要再加練習先可完全成為自己招數

BTW, 暫時呢4個角色我覺得係最有同食腦

1st 玲王
2nd 世一
3rd 烏旅人
4rd 二子一輝
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞