三國志 · 戰略版 (74)- 開心無敵打呂布 ~ Super!!

984 回覆
2 Like 3 Dislike
啲匪比俄軍更難搞
疊哂城!驚閪
獨行一力真係用唔撚著,你玩孫權周泰越紅孫權都越屈
咁周泰應該用咩最好?
5+1係講緊核心保底
例如你抽一個小卡包
你抽咗五隻 唔係核心嘅卡
你第六張必出核心
所以有啲人會喺開季第一日大池抽卡
個陣唔會有咁多角色喺裡面
一啲武將例如 周泰 sp袁呢啲要等到卡包開咗先會放入大池
5+1 同 30抽保底一樣 小卡包同大池係獨立計
核心武將個表你要搵一搵 有啲武將係有爭議
另外典藏都有5+1機制 新一季會重新計算
唔係太明係pk角大池指緊乜
季初會有兩個池比你抽
一個係抽sp袁 關妹 魏延 周泰
一個係抽 滿寵 sp朱 sp周呢啲
例如你之後想抽滿寵 就去抽不動如山卡包
Sp 袁 周泰 滿寵 趙雲係核心
季初池就會雜啲 越後賽季越多新卡
我仲頭痕緊點樣抽朱儁比較化算啲
你係孫太周騎兵?
好似西涼虎豹象兵都見過
帶鐵騎/盛氣/鋒矢囉
下季s4唔知抽乜好
差滿寵組太尉 但又想玩虎臣同70
選擇困難症
s4好似未有太尉?
滿寵好似係s6/7先出
定係而家又改咗
s4大環境我會揀虎臣先
太尉白板要上藤甲 又難多穿
虎臣體驗好好 而且季季都有新玩具
又破軍 又速成
下季s4 所有武將同事件戰法都出晒
希望中周泰
咁撚戇鳩㗎咩而家
你check吓下季有無一個卡包叫不動如山
任何抽卡問題一律建議不動如山/侵略如火
不動如山有周泰滿寵
好詳盡
所謂核心卡係咪會包埋紫卡? 不過唔係不嬲每5張都一定係紫或金?
如果唔係點解可以60抽先出得2隻金?

我就係抽季初兩個池其中一個,但除咗2隻周泰,姜維魏延沮授袁紹乜都冇連高覽蔡扈都冇隻全部紫卡藍卡

霸業獎勵個度又係唔係5+1? 諗住遲啲儲夠8000金先開嚟抽
仲爭隻太史慈,要用住甘寧
5+1係指金卡
你累積出咗5隻垃圾卡
你下張必定核心
例如你抽s3復刻卡包
出夠5隻木鹿大王
下隻一定係魯/郝/賈任一
如果跟翻上面咁講 s4有太尉
你拎權太周係食得住太尉的

袁紹可以考慮不動如山 唔難出
但沮授難出程度拍得住啲核心 好鳩難中
一定係抽太史先 唔洗諗
我s6先出第一張太史
可以講 吳國有一半嘅強隊係有太史份
甘寧係代替唔到 要代替都係用凌統代
每季一條龍希望博中一隻都好
抽典藏
哦。。明白晒
孫權一定要有太史,除非吳槍/凌統裝裸衣當鋒
想阻住我哋打呂布 驚閪!
權太周升得起,完全因為T0生態改變,呢隊弱點係盛氣,但而家盛氣隊伍都沒落到7788

叫人組吳騎,人地
叫人組太尉,人地,呢期又興張角盾

結果權太周完全睇住來食
應該係
太尉->張角—>法象—>關妹槍->吳騎—>吳槍->射蒸弓
應該係
太尉->張角—>法象—>關妹槍->吳騎—>吳槍->射蒸弓->70弓 —> 漢中盾 —> 桃園盾

滿寵卡包核心係趙滿袁周
你最柒都係抽中周泰/趙雲
姜維卡包有sp呂 左慈 姜維同南蠻佬
四隻有一半都係無用
魏延卡包係 張魏王荀
除非你好想用張角盾
但張角呢啲一季點都出兩三張嘅卡
要我用14000金抽卡包抽出5+1核心保底張角真係不了
我係你我寧願抽季初 反正大把嘢無
另外 陸遜個池都唔差
陸 sp 周 關羽係核心
仲有沮授甘寧 計非核心
群弓呢
依家s3尾 11次典藏3核心已經好滿意
但下季開始唔想課咁多,反正冇絕版角
慢慢玩慢慢抽好過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞