Apple Watch 用家討論區 (58) Apple Watch Ultra都有得炒?

1001 回覆
5 Like 4 Dislike
apple pick up有 s
Two years only for Ultra.
SS S8
其實都應該唔易爆玻璃, 係驚2年後電池打柴. 唔買ac+, 到時先俾錢換電邊樣好d?
鋁 VS stainless steal
碰撞程度係咪差好遠
我見鋁製就3199 UP
SS 已經去到5199
我都諗緊 因為如果錶黎講 花得明顯會唔想再戴住
但聽講鋼係錶面硬淨 不過條邊都係易花
好似開始有海洋帶
但未有藍色
買左午夜暗海洋
邊度有 ?送貨?
買啦戴完根本返唔到轉頭
唔會戴返傳統錶
你見d 明星呀老闆果都係戴Apple watch
訂咗好耐仲係processing
鋁框冇 SS框咁易花
但鋁個 Mon 用玻璃,就易花過用藍寶石Mon 嘅SS/Ultra

睇你點用同有幾介意邊個位花,我自己用鋁,就算 Mon 花左,同一個 budget 我寧願買第2隻鋁 ($3399x2 = $6798, SS $5899)
之前訂
日日大貨

08:50:10 時apple store 存貨有所更新,以下是最新存貨。

白色海洋錶帶: 銅鑼灣, IFC, 廣東道, APM, 又一城, 新城市
黃色海洋錶帶: 銅鑼灣, IFC, 廣東道, APM, 又一城, 新城市
黃色配米色越野手環 - S/M: 銅鑼灣, IFC, 廣東道, APM, 又一城, 新城市
黃色配米色越野手環 - M/L: 銅鑼灣, IFC
綠色登峰手環 - M: 銅鑼灣, IFC, 廣東道, APM, 又一城, 新城市
星光色登峰手環 - L: 銅鑼灣, IFC, APM, 又一城, 新城市
藍色配灰色越野手環 - S/M: IFC, 廣東道, APM, 新城市
綠色登峰手環 - S: IFC, 廣東道, APM
屌...嬲
大貨都唔派貨. 我19/10 仲未有聲氣. 一直準備中. 蘋果班友係咪唔記得睇我張單?
定我用gift card 買, 係咪都俾左所以慢慢嚟拖到26/10?
佢地一個個BUNDLE咁賣
好鬼煩...
仲未轉PFS
s3 黑ss,條邊都係得啲唔覺眼細花,拎上手仔細睇先覺
反而老婆隻s5 黑鋁一花就甩色,放枱面叉電都一望就見

鋁只係貪佢平,冇咗黑色揀唔落手
錶面錶身預咗花,啫係過2-3年要再換,total cost同ss未必有大分別
ss最靚,但要焗買cellular 版貴咗
ultra 電量勁,對比ss 抵玩 (價錢差少少,功能多d)

搞到我都未揸得定主意
黑鋼有 coating 唔易花,銀鋼就係唔係都花到仆街
利申 : 黑鋼 s0 戴到 s6 先換黑鈦
買完ss 基本上唔會用番鋁
但鋁又輕好多 輕便好多
ss 有啲重手
之前大特價買左ss 之後換s7 鋁覺得輕左好多
有冇ching買咗白色海洋,戴上手好唔好睇
唔該巴打
認真 白好睇 加埋白底冒險者錶面
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞